 
 
   
Oksekød, krydret med paprika, chili og tomat, og med sprød bladselleri. En dejlig wokret med kinesiske nudler som tilbehør.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 40 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
650 g oksetyksteg 
2 spsk paprika 
2-3 tsk mild chilipulver 
½ tsk salt 
6 stilke bladselleri 
4 tomater, flåede, udkernede og strimlede 
6 spsk bouillon eller vand 
2 spsk tomatpuré 
2 spsk klar honning 
3 spsk vineddike 
1 spsk worcestershiresauce 
2 spsk solsikkeolie 
4 forårsløg, i tynde, skrå skiver 
1-2 fed hvidløg, pressede 
kinesiske nudler, tilbehør 
selleriblade, til pynt (kan udelades) 
 
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres kødet i tynde strimler, ca. 1 cm
tykke, på tværs af fibrene og lægges i en skål. 
 
2. Rør paprika, chilipulver og salt sammen, hæld det over
kødet og bland det, så kødet bliver jævnt dækket af krydderierne. Marineres
køligt i mindst 30 min. 
 
3. Skær selleristilkene i 5 cm lange stykker og derefter i 5
mm tykke stave. 
 
4. Rør bouillon, tomatpuré, honning, vineddike og
worcestershiresauce sammen og sæt det til side. 
 
5. Varm olien i en wok, til den er meget varm. 
Tilsæt forårsløg, selleri og hvidløg og lynsteg i ca. 1
minut, til grønsagerne begynder at blive bløde. Tilsæt kødet og lynsteg for
kraftig varme i 3-4 min, til kødet er lukket. 
 
6. Tilsæt saucen og svits for kraftig varme, til det hele er
dækket af saucen. 
 
7. Serveres med nudler og eventuelt pyntet med selleriblade.
 
Næringsindhold: 
Kalorier 431. Sukker 0 g. Proteiner 32 g. Fedt 28 g.
Kulhydrater 14 g. Mættede fedtsyrer 10 g. 
 
 
 
 

Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.