Dette er en herlig kombination både med hensyn til farve og
smag, og så er den tilmed nem at tilberede. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 4½ time.
Tilberedning: 15 min. 
 
# Ingredienser
225 g mager oksetyksteg, afpudset 
2 fed hvidløg, pressede 
1 stænk chiliolie 
1 cm frisk ingefær, revet 
½ tsk kinesisk femkrydderi 
2 spsk mørk sojasauce 
2 spsk vegetabilsk olie 
150 g broccolibuketter 
1 spsk lys sojasauce 
1½ dl oksebouillon 
2 tsk Maizena 
4 tsk vand
strimlet gulerod, til pynt 
 
* Tilberedning
1. Kødet skæres i tynde strimler med en skarp kniv og lægges
i et lavt glasfad. 
 
2. Rør hvidløg, chiliolie, revet ingefær, femkrydderi og
mørk sojasauce sammen i en lille skål.
Hældes over kødet, som vendes, så det er dækket på alle
sider. 
 
3. Tildækkes og marineres i køleskabet i adskillige timer,
så smagsstofferne helt kan udvikles. 
 
4. Varm 1 spsk af olien i en forvarmet wok eller pande. 
Tilsæt broccoli og lynsteg i 4-5 min for jævn varme. 
De tages op med en hulske og sættes til side. 
 
5. Varm resten af olien i wokken. 
Tilsæt kødet sammen med marinaden og lynsteg i 2-3 min, til
kødet er lukket og brunet. 
 
6. Kom broccoli tilbage i wokken. Rør lys sojasauce og
bouillon i. 
 
7. Rør Maizena og vand sammen til en blød jævning og rør den
i wokken. 
Bring det i kog under omrøring, til saucen tykner og er klar. Kog 1 minut. 
Hæld retten op på et varmt fad, arranger gulerods-strimlerne
i et gittermønster øverst.
Server straks. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 232. Sukker 1 g. Proteiner 12 g. Fedt 19 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 6 g. 


 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.