 
 
   
Frisk tun har mørkt kød, og i dag kan den købes i de fleste
fiskeforretninger. Den passer perfekt til smagsstofferne i denne lette opskrift.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
225 g gulerødder 
1 løg 
175 g babymajs 
2 spsk majsolie 
175 g sukkerærter 
450 g frisk tun 
2 spsk fiskesauce 
15 g palme- eller rørsukker 
1 appelsin, fintrevet skal og saft af 
2 spsk sherry 
1 tsk Maizena 
ris eller nudler, tilbehør 
 
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres gulerødder i tynde stave, løget
skives og babymajs halveres. 
 
2. Varm olien i en forvarmet wok eller pande. 
 
3. Tilsæt løg, gulerødder, sukkerærter og babymajs og svits
under omrøring i 5 min. 
 
4. Med en skarp kniv skæres den friske tun i tynde skiver. 
 
5. Kom tunen i wokken og svits under omrøring i ca. 2-3 min,
eller til tunen bliver mælkeagtig. 
 
6. Rør fiskesauce, sukker, appelsinskal og -saft, sherry og Maizena
sammen. 
 
7. Hæld dette over tun og grønsager og kog i 2 min, eller
til saucen jævner. 
Serveres med ris eller nudler. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 245. Sukker 11 g. Proteiner 30 g Fedt 7 g.
Kulhydrater 14 g. Mættede fedtsyrer 1 g. 
 



VARIANT 
Prøv at anvende sværdfisk i stedet for tun. I dag kan man
købe sværdfisk mange steder, og i smag minder den meget om tun. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.