Logo

Bagt kartoffelmos - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagt kartoffelmos - bedst på Kogebog.dk 💘

 

Kartoffelmosen egner sig godt som tilbehør til en sammenkogt ret eller stegt kød, fx oksehøjreb. Kartoffelmosen kan gøres klar til bagning dagen før.

12 personer

 
# Ingredienser
2 liter vand
3 kg melede kartofler i grove stykker
18 store, pillede fed hvidløg
varmt kartoffelvand
75 g smør
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
400 g gratineringsost

 
* Tilberedning
Bring vand i kog i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt kartofler og hvidløg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Tag ¾ liter kartoffelvand fra og hæld resten af vandet fra kartoflerne.
Damp dem tørre.
Mos kartofler og hvidløg groft, evt. med en kartoffelstøder.
Vend smør, kartoffelvand, salt, peber og 300 g af osten i. Smag til.
Fordel mosen i 3 smurte, ovnfaste skåle (a ca. 1½ liter) eller 24 små skåle (a ca. 2 dl).
Drys resten af osten på kartoffelmosen.
Bag den midt i ovnen ca. 25 min ved 225 °C.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartoffelmos

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her