Logo

Cumberland-kotelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cumberland-kotelet 

Denne klassiske favorit fra det engelske køkken med en frisk og syrligt-sød ribssauce, løfter smagen på en mør svinekotelet • Fjern overflødigt fedt fra koteletterne • Saucen er helt fedtfri.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
4 svinekoteletter à 120 g
¼ tsk sort peber
1 tsk reven citronskal
1 spsk smør eller margarine

 
SAUCE:
1 dl ribsgelé
2 spsk portvin eller oksebouillon
1 spsk Maizena
2 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk reven citronskal
¼ tsk sennepspulver
¼ tsk salt, ½ tsk sort peber
 
* Tilberedning
1. Drys koteletterne med peber og reven citronskal.
Opvarm fedtstoffet på en teflonpande ved jævn varme.
Læg koteletterne på panden og steg til de er gennemstegte,
ca. 10 min. Vend dem en gang.

 
2. Smelt geleen i en gryde. Bland portvin og Maizena i en skål.
Bland godt. Pisk blandingen i den smeltede gelé.

Bring det i kog under omrøring og lad det koge til saucen er jævn.
Tag gryden fra varmen og tilsæt friskpresset citron,
citronskal, sennepspulver, salt og peber.

 
3. Læg koteletterne på tallerkener. Hæld saucen ovenpå.
Server straks.

 
VARIATION
Anvend appelsinsaft og reven appelsinskal i stedet for citron.
Gå i øvrigt frem som anvist.

 
Tips:


Cumberland-kotelet 

Ribsgelé har en syrligt sød smag og kan anvendes til mange ting.
Geléen smeltes ofte og anvendes som overtræk på fx frugttærter.


Cumberland-kotelet 

Et hurtigt alternativ til den hjemmelavede cumberlandsauce er,
at købe færdig cumberlandsauce på glas og varme, til den er
gennemvarm.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 159 = kj 667
Kulhydrat 5 g Protein 28 g Fedt 3 g (17%) Fibre 0 g

 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her