Logo

Baba au rhum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baba au rhum 

 
Baba au rhum serveres ofte sammen med frugtsalat af henkogt eller syltet frugt og/eller flødeskum.
Dessert. Arbejdstid: 1 time. Hævetid i alt: 1 time. Bagetid: 35-40 min. Skal trække: mindst 3 timer (gerne fra dagen før) Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 8-10 personer
 
# Ingredienser til Baba au rhum:
gær
¾ dl mælk
1 spsk sukker
4 æg
1 tsk vaniljesukker
hvedemel ()
smør

 
Romlage:
vand
sukker (ca. )
brun rom
2 randforme a
 
* Sådan laves Baba au rhum:
1. Lun mælken let (35 °C) og rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, de sammenpiskede æg, vaniljesukker og rør hvedemelet i lidt efter lidt.
Slå dejen blank og smidig, den skal være lind.

 
2. Fordel smørret (i skiver) over dejen, dæk fadet med et klæde og lad dejen hæve således med smørret øverst i 45 minutter.

 
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Slå og ælt atter dejen igennem og fordel den i to smurte randforme.
Lad den efterhæve tildækket 15 minutter.

 
4. Sæt formene midt i ovnen og bag i 10 minutter.
Flyt pladen til nederste rille og bag babaerne færdig ved 175 °C i yderligere 25-30 minutter.
Tag babaerne ud af formene og lad dem svale af på en rist og vask imens formene.
Læg babaerne tilbage i dem.

 
Romlage:
5. Bland sukker og vand i en kasserolle og kog det ved svag varme, til det begynder at tykne.
Det skal danne tråde, og det vil sige, at en tændstik dyppet i skal give lange dråber, når den trækkes op.

 
6. Lad lagen svale af og hæld rommen i.

 
7. Prik kagerne og fordel lagen over dem i formen med en ske.
De skal stå og svuppe lidt.
Vend dem med mellemrum ud på en tallerken og dryp dem også på undersiden.
De skal drive af romlage. Trækketid mindst 3 timer, gerne til næste dag.

 
Servering:
8. Vend babaerne ud på fade, og dryp evt. med lidt ren, brun rom straks inden servering.

 

Baba au rhum

 
Tips: Hele dejportionen kan bages i en 2-liters randform (dejen fylder ikke så meget, men den hæver en del). Så skal den bage 5 minutter længere i begge faser, altså 40-45 minutter i alt.
Dejen kan tilsættes et par spsk (melvendte) rosiner og/eller korender.
Baba au rhum kan med fordel laves dagen før den skal serveres, men romlagen skal helst tilsættes samme dag babaen serveres.
Kan fryses uden romlagen. Holdbarhed: 4-6 måneder.

 
Se de bedste opskrifter med dessert  
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her