Logo

Brød med sirup - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød med sirup - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘 

 
Det er den mørke sirup, der giver den flotte mørke farve til dette fyldige brød lavet af en blanding af melsorter, hovedsagelig rugmel. Det er godt brød. Giver 1 stort brød 

 
# Ingredienser
250 g stenmalet rugmel
150 g fuldkornshvedemel
100 g speltmel
50 g bygmel
50 g fine havregryn
50 g boghvedemel
100 g hvedemel
2 tsk havsalt
1½ spsk mørkt muscovadosukker (eller farin)
20 g smuldret frisk gær
3½ dl vand
50 g mørk sirup
1 spsk vegetabilsk olie
en smurt 900 g brødform
Bruges tørgær, blandes 10 g med hvedemelet.

 
* Tilberedning
Bland melsorter, havregryn, salt og sukker i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Rør gæren glat med lidt af vandet.
Rør resten af vandet i og hæld det hele i fordybningen.
Bland noget af melet ind i væsken til en glat tyktflydende dej i fordybningen.
Drys lidt mel over dejen, så den ikke danner skind, dæk til og lad skålen stå 30 min,
til dejen småbobler.

 
Rør sirup og olie i dejen og arbejd så gradvis resten af melet i til en blød, let klistret dej.
Den vil virke tungere og vanskeligere at arbejde med end anden brøddej,
men hvis den er tør og for fast at arbejde med, tilsættes lidt ekstra vand.
Hvis den virker for våd eller klistret, tilsættes lidt ekstra hvedemel, 1 spsk ad gangen.

 
Vend dejen ud på en melet bordflade og ælt den grundigt i 5 min.
Dæk den til med en omvendt skål, lad den hvile ca. 5 min og ælt den så i yderligere 5 min.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til
dobbelt størrelse ved normal rumtemperatur i ca. 3 timer.

 
Slå den hævede dej ned, vend den ud på en let melet bordflade og ælt den 1 min.
Form dejen til et brød, der passer til formen, læg den i og pres den ud i hjørnerne.
Dejen skal nå halvvejs op i formen.
Dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve ved normal rumtemperatur,
til den når toppen af formen, 1½-2 timer.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 40 min., eller til brødet er mørkebrunt og
lyder hult, når det tages op af formen og bankes i bunden.

 
Afkøles helt på en bagerist og opbevares derefter indpakket i fedttæt papir i mindst 1-2 dage,
inden det skæres i tynde skiver.
Dette brød bliver bare bedre af at blive gemt og smager bedst omkring 4 dage efter bagning.

 
Variation:
Brød med rosiner
Læg 90 g mørke eller gyldne rosiner i en skål, dæk dem med orangejuice og
lad dem udbløde ca. 1 time.
Hæld juicen fra og ælt rosinerne i dejen, lige før den formes til et brød.
Gå videre som i hovedopskriften.

 

Brød med sirup - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her