
 
Krydderurtebrødet bagest og krydderurtebollerne er bagt af samme dej. Til højre et grahamsbrød. 
1 brød. Tilberedningstid: ca 15 min. Hævetid: i alt ca 1 time. Bagetid: ca 30 min.
Fryseegnet 
 
# Ingredienser
25 g gær 
3½ dl vand 
1 spsk olie 
½ tsk salt 
1 dl fintklippet estragon,
merian eller basilikum (ca 2 tsk tørret) 
200 g rugmel (ca 3½ dl)
400 g hvedemel (ca.
6½ dl) 
æg til pensling 
 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
lunkent vand. Tilsæt olie og salt. 
Bland krydderurterne
i rugmelet og rør det i gærvæden. 
 
2. Bland hvedemelet
i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens. 
Ælt dejen godt
sammen. 
Dæk dejen med et
fugtigt stykke og stil den til hævning på et lunt sted 30-40 min. 
 
3. Slå dejen ned og
form den til et brød. 
Lad brødet efterhæve
ca 20 min. 
Pensl med
sammenpisket æg og bag brødet ca 30 min ved 200 °C. 
Lad brødet afkøle på
en bagerist. 
 
Tips 
Dejen kan tilsættes
50-100 knækkede rug- eller hvedekerner. 
Dejen kan også
formes til 16-18 boller eller små, aflange brød. 
Bagetid: 18-20 min.
ved 225 °C. 
Brødene kan evt. drysses med hele eller knækkede hvede- eller rugkerner,
hvedeklid eller sesamfrø. 
 
Se alle de bedste opskrifter med  Brød og boller
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------