Logo

Bækørred, blåkogt - Truites au bleu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bækørred, blåkogt - Truites au bleu 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer

 
# Ingredienser til Bækørred, blåkogt:
4 friske og helst levende bækørreder (a ca. 200 g)
2 dl (vin)eddike

 
Kogelage:
1 l vand
1 spsk salt
7½ dl (vin)eddike
Tilbehør: smeltet smør, pillekartofler, friskreven peberrod, citronbåde

 
* Sådan laves Bækørred, blåkogt:
1. Levende ørreder skal have et slag i nakken, før gæller og indvolde fjernes med største forsigtighed.
Det er vigtigt at røre fisken så lidt som muligt, så man undgår at fjerne det naturlige slimlag, der er en forudsætning for en smuk blåfarvning.

 
2. Læg fiskene på et stort fad.
Kog eddiken op og hæld den kogende over fiskene.
Den når bedst omkring hele fisken, hvis hoved og hale holdes sammen med nål og ufarvet bomuldsgarn - sytråd er for tynd.

 
3. Kog lagen op og kom fiskene forsigtigt i. En rist er god her.
Lad fiskene mørne i kogelagen 3-4 min, tag gryden fra varmen og lad fiskene trække yderligere 2 min i lagen.

 
4. Tag dem op og læg en fisk på hver sin hvide serviet. Så holdes de tørre og varme.
Server straks, og server smeltet smør, friskreven peberrod, pillekartofler og citronbåde til.

 
Tips: Hollandaisesauce kan erstatte smør og peberrod. Bechamelsauce smagt til med eddike, sukker og peberrod som sursød peberrodssauce klæ'r også.

 
Andre fisk med naturligt slimlag, fx gedde og karpe, egner sig også til blåkogning.

 
Se flere opskrifter med Bækørred  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her