Logo

Basilikum, grøn - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basilikum, grøn - info


Basilikum er en plante, der er almindeligt anvendt som krydderurt. Hele planten indeholder æterisk olie og garvestoffer. Dette giver den en kraftigt krydret duft hen i retning af nellike

 
Grøn basilikum. Engelsk: Basil. Latin: Ocimum basilicum

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: hele året

 
Holdbarhed: 3-5 dage ved 2-4 °C

 
Anvendelse: Skylles før brug. Udover at den er hovedingrediensen i pesto, er den også rigtig god til tomat og mozzarella og pastaretter.

 
Frysning: Nej

 
Basilikum stammer fra Indien og har været kendt i Sydeuropa fra 2000 f.Kr. Først i nyere tid har anvendelsen af planten bredt sig til Vesteuropa.
Basilikum er 40-60 cm høje planter i læbeblomst-familien med helrandede, saftige blade og hvide blomster i aks.

Rød og grøn basilikum er to varianter af samme planteart og har stort set alle egenskaber til fælles bortset fra bladenes farve, der er henholdsvis frisk grøn og dybt rødviolet.
Dog kan den rødbladede type have en lidt kraftigere smag end den grønne.
Det er de unge, blomsterløse skud og blade, der anvendes for deres gennemtrængende men elegant krydrede smag, der egner sig til mangt og meget.

 
Opskrifter med basilikum

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her