Logo

Blåskimmelost med valnødder og svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåskimmelost med valnødder og svesker

 
Penicillium roqueforti. Blåskimmelkulturen, der skaber en af verdens mest attråede, komplekse og smagsintense madvarer. Det har den antageligt gjort i tusinder af år; franske Roquefort er lavet siden år 800, og her i landet blev de første blåskimmeloste produceret i 1874.
Arbejdstid: 10 min. Tid til at få stuetemperatur: 2-6 timer Ikke Fryse-egnet. 4 personer
 
# Ingredienser til :
250 g blåskimmelost fx Bavaria
75 g valnøddekerner
4 spsk flydende honning
12 bløde svesker
Tilbehør: sprøde kiks
*
 
Sådan laver du Blåskimmelost med valnødder og svesker:
Tag osten ud af køleskabet et par timer eller mere før servering så smager den af mere.
Bland valnødder med honning og svesker, og lad det trække et par timer.
Server ost med svesker og nødder samt kiks eller brød.
 
Tips: Hvis dine svesker ikke er bløde, så læg dem i en mikroovns-egnet skål med ½ dl vand. Dæk skålen, giv dem 45 sekunder i mikroovnen ved fuld effekt og lad dem stå 1 minut.
 - Vær opmærksom på, at ikke alle kan lide blåskimmeloste
 
Blåskimmelost med valnødder og svesker

 
INFO: Blåskimmeloste fremstilles som blød ost. Foruden den normale mesofile bakteriekultur ("syrevækker"), tilsættes en kultur af blåskimmel (Penicillium roqueforti). Før modningen prikkes huller med nåle gennem osten. Derved kan blåskimlen (som er iltkrævende) vokse inde i osten.
Eksempler på blåskimmelost er: Stilton (England), Gorgonzola (Italien), Roquefort (Frankrig), Danablu (Danmark), Niva (Tjekkiet)
Stilton, Gorgonzola og Roquefort er beskyttede oprindelsesbetegnelser i EU, Danablu beskyttet geografisk betegnelse og Tjekkiet har en løbende ansøgning om beskyttet oprindelsesbetegnelse for Jihočeská Niva og Jihočeská Zlatá Niva.
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her