Her får du mousse i flere spændende udgaver fx en
chokolademousse med fin smag. Det er den perfekte dessert, der kan serveres
året rundt. Se opskrifterne her
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 5 min. 8 personer
# Ingredienser
150 g mørk chokolade (70 % kakao)
150 g flødechokolade
3½ dl cremefraiche 38 %
2 spsk rom eller stærk kaffe
4 æggehvider
60 g flormelis
* Tilberedning
Bræk de to slags chokolade ned i en skål med 1½ dl
cremefraiche.
Smelt chokoladen i vandbad for lav varme, rør hyppigt.
Tilsæt rom eller kaffe.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt 30 g flormelis, og pisk
igen.
Fold forsigtigt æggehviderne i chokolademassen.
Fordel cremen i portionsforme eller -glas. Køl af 4 timer.
Pisk resten af fløden, og pisk den resterende flormelis i.
Køl af.
Kom en klat sødet flødeskum på hver portion mousse før
servering.
Hvid chocolademousse
Varm 1 dl cremefraiche 38 % op til kogepunktet, køl af.
Tilsæt 100 g smeltet hvid chokolade.
Pisk 2 dl piskefløde med 2 tsk vaniljesukker, fold det i
cremen.
Hvid kokos-chocolademousse
Bland 200 g smeltet hvid chokolade med 4 æggeblommer.
Tilsæt 50 g revet kokos og 4 stiftpiskede æggehvider.
Drys med kakao og kokos.
Appelsin-chocolademousse
Smelt 250 g chokolade og 150 g smør, tilsæt 4 æggeblommer
og 6 stiftpiskede æggehvider smagt til med revet
appelsinskal
og 1 spsk Cointreau likør.
Kokosmousse
Opvarm 2 dl kokosmælk, 15 g kokos og 40 g melis.
Tilsæt 3 blade udblødt husblas. Køl af.
Vend 3 dl blød, sødet flødeskum i moussen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Mousse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------