Logo

Coq au vin med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Coq au vin med champignon 

 
En ret som denne bliver allerbedst, hvis man bruger en frisk unghane, som kan købes hos slagteren.
Her er en virkelig lækker ret, der er god netop nu! Ret nemt.
Tid: 1 time og 20 min + 12 timers marinering. Retten er fryseegnet uden persille. Holdbar 4 mdr.
5-6 pers.

 
# Ingredienser
1 unghane (2 kg) eller tilsvarende mængde kyllingedele

 
MARINADE:
4 dl rødvin
1 hakket løg
1 strimlet gulerod
1 bid strimlet bladselleri
1 kvist timian eller 1 tsk tørret
1 skivet fed hvidløg
6 knuste peberkorn
2 spsk olie

 
STEGNING:
50 g bacon
10-12 små perle- eller skalotteløg
250 g små friske champignoner
1 tsk salt og ¼ tsk peber
2-3 dl hønsebouillon (vand + terning)
1 fed hvidløg
1 timiankvist eller ½ tsk tørret
1 laurbærblad
1-2 spsk hvedemel
salt og peber
hakket persille

 
* Fremgangsmåde
1. Del unghanen i 6-8 stykker, skyl dem og lad dem dryppe af.

 
2. Tilbered marinaden.
Bland rødvin, løg, gulerod og selleri med krydderier og olie.
Læg fjerkræstykkerne i en skål og hæld marinaden på så den dækker.
Mariner kødet 10-12 timer i køleskab. Vend stykkerne et par gange undervejs.

 
3. Striml baconet. Pil løgene, hvis du bruger skalotteløg og rens champignonerne.

 
4. Opvarm en gryde eller stegepande ved jævn varme.
Brun bacon, løg og champignon i baconfedtet til det er gyldent.

 
5. Tag fjerkræstykkerne op af marinaden og dup dem tørre.
Si marinaden og gem den.

 
6. Brun stykkerne godt på alle sider i lidt fedtstof, 2-3 min på hver side.
Drys med salt og peber og spæd med marinaden og bouillon.
Læg et flækket hvidløgsfed samt timian og laurbærblad i.
Braiser kødet under låg 50-60 min. Rør af og til.

 
7. Læg løgene i når kødet er knapt mørt og lad dem simre med  10 min.
Tag fjerkræstykkerne op og hold dem varme.
Tag timiankvisten og laurbærbladet op. Tilsæt champignon.

 
8. Rør melet glat med lidt koldt vand.
Jævn saucen og lad den koge 3-5 min.
Smag evt. til med salt og peber.
Læg kylling og bacon i og varm det igennem.

 
9. Server gryden med hakket persille, ris og en Grøn Salat.

 
Tips: Denne ret kan med fordel laves i god tid, og kan holde sig i køleskabet 1-2 døgn.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller andet Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.758 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her