Logo

Creme Vichyssoise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Creme Vichyssoise

 
Creme vichyssoise, kartoffel- og porresuppe, er en dejlig, cremet vintersuppe, der skal laves med vinterporrer og melede kartofler, der jævner suppen. Suppen kan spises både varm og kold.
4 pers.

 
# Ingredienser til creme vichyssoise:
3 porrer
1 løg
20 g smør
1 l lys bouillon
3 mellemstore kartofler
1½ dl fløde
salt og peber
1 bdt purløg

Krydderbuket:
1 lille bdt. persille
1 laurbærblad
1 grøn porretop
*

 
Sådan laver du Creme Vichyssoise:
Skyl porrerne godt og skær dem i skiver sammen med løgene.
Svits grønsagerne i smørret ved jævn varme, uden at de bliver brankede.
Tilsæt bouillonen.
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
Kom dem i gryden og tilsæt krydderbuketten.
Kog suppen ca. 30 min. under låg, til grønsagerne er møre.
Fjern krydderbuketten og purér suppen med en stavblender.
Tilsæt fløde og kog suppen op under piskning.
Smag suppen til med salt og peber.

 
# Ingredienser til croutoner:
4 skiver daggammelt, lyst brød
lidt (oliven)olie
1 fed hvidløg
*
Sådan laver du croutoner:
Skær brødet i tern.
Varm olien på en pande sammen med presset hvidløg, uden at det branker.
Rist croutonerne på alle sider ved ret god varme.
Ryst panden jævnligt og læg croutonerne på fedtsugende papir.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her