Logo

Croquembouche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croquembouche 

 
Dessert Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 1½ time Bagetid, vandbakkelser: ca 20 min. Svær at lave. Høj pris. (10 personer)

 
# Ingredienser til Croquembouche:
Vandbakkelser:
2½ dl vand
125 g smør
1 tsk salt
2 tsk sukker
140 g hvedemel (2½ dl)
4 store æg
Sprøjtepose

 
Karamel:
300 g sukker
Marcipanroser:
100 g marcipan
50 g flormelis
evt. rød og grøn frugtfarve
*
Sådan laves Croquembouche:
1. Vandbakkelser:
Kom vand, smør, sukker og salt i en gryde.
Lad det koge op. Tag gryden af varmen og rør melet i.
Sæt gryden på varmen igen og rør godt. Lad dejen afkøle lidt.

 
2. Rør æggene i, et ad gangen.
Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle på 1½ cm.
Sprøjt små runde vandbakkelser ud på en plade beklædt med bagepapir.
Vandbakkelserne skal være på størrelse med en hasselnød.

 
3. Bag vandbakkelserne ved 200 °C i ca 20 min.
Åbn ikke ovndøren de første 15 min, så kan vandbakkelserne falde sammen.
Lad dem svale af på en bagerist.

 
Karamel:
4. Kom sukkeret på en pande eller i en tykbundet gryde og varm op, til alt sukkeret er smeltet.
Karamellen skal ikke blive for varm.
Afkølet karamel skal blive til lange skøre tråde.

 
5. Form et kræmmerhus af karton, ca 10 cm i diameter for neden.
Klip det helt lige, så det kan stå på bordet uden at rokke.
Beklæd det med folie og pensl godt med olie.

 
Croquembouche 


6. Dyp oversiden af vandbakkelserne i karamellen evt. ved hjælp af en tang.
Sæt vandbakkelserne på foliekeglen.
Lim dem sammen med lidt karamel.
Beklæd hele keglen på denne måde. Lad karamellen stivne helt.

 
7. Fjern folietoppen indvendig i keglen og sæt keglen på et stort fad (lad hellere foliekeglen blive end ødelægge »tårnet«).

 
8. Marcipanroser:
Ælt marcipanen sammen med flormelis.
Tilsæt evt. rød frugtfarve til halvdelen af marcipanen og grøn til den anden halvdel.

 
9. Rul marcipanen tyndt ud og udstik kronblade af den røde marcipan og dækblade af den grønne.
Rosen formes ved at trille en lille klump marcipan og derefter sætte kronbladene på et efter et.
Til sidst sættes de grønne dækblade på.

 
10. Pynt med en marcipan­rose øverst på vandbakkel­sestårnet samt nogle på selve tårnet.

 

Croquembouche

 
Tips: Vandbakkelsestårnet kan laves dagen i forvejen. Vandbakkelserne kan som her, også dyppes i chokolade.
Server en (Chokolade)fløderand til.
Lav den i en stor randform og vend den ud på et fad og sæt croquembouchen i midten.
I stedet for fløderand kan man sætte croquembouchen på en sokkel af nougat eller is.
Tårnet kan også opbygges af karamelliserede frugter i stedet for vandbakkelser.

 
INFO: En croquembouche eller croque-en-bouche er en fransk dessert bestående af choux wienerbrødskugler stablet i en kegle og bundet med tråde af karamel. I Italien og Frankrig serveres det ofte ved bryllupper, dåb og første kommunion.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1318825-06-2021 08:23:03 Mona Pedersen
Hej vil høre om croquembouche kan laves dagen før og stilles på køl, eller afgiver caramellen fugt derved.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her