Logo

Diplomatbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Diplomatbudding 

 
Dessert Arbejdstid: ca 30 min. Afkøling i alt: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Høj pris.  Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Diplomatbudding:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
4 blade husblas
2½ dl fløde
1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
1½ dl piskefløde

 
Endvidere:
75 g cocktailbær
50 g makroner
2 spsk sød sherry eller madeira
4-5 spsk abrikossyltetøj
olie til formen
Randform eller skål
*
Sådan laves Diplomatbudding:
1. Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca 10 min.

 
2. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk det lyst og luftigt.

 
3. Bring fløden i kog med kornene fra vaniljestangen (vaniljesukkeret).
Pisk halvdelen af fløden i æggemassen og hæld det tilbage i gryden.
Varm det op under omrøring, til det begynder at jævne, det må ikke koge.
Tag gryden fra varmen.

 
4. Tryk husblassen fri for vand og opløs den direkte i den varme creme.
Stil cremen til afkøling. Pisk i den af og til i begyndelsen.

 
5. Pisk fløden stiv og vend den i cremen, når den er blevet kold.

 
6. Skær bærrene i mindre stykker.

 
7. Knus makronerne groft og hæld vinen over.

 
8. Smør en høj randform eller skål let med olie.
Læg creme, bær og makroner lagvis og sørg for, at fyldet holder sig mod midten.
Fordel syltetøjsklatter ovenpå makronerne.
Begynd og slut med et lag creme.
Frugt- og makronlagene må altså ikke gå helt ud til kanten.

 
9. Stil formen i køleskabet mindst 1 time.
Vend buddingen ud på et fad lige før serveringen.

 
Tips: Server desserten med flødeskum iblandet lidt abrikosmos eller kirsebærsaft.
I den klassiske diplomatbudding, blev der brugt kandiserede frugter i stedet for cocktailbær, men de kan ikke mere købes herhjemme.

 
Erstat cocktailbærrene med flere lag af frisk frugt.
Velegnet frugt vil være: pære, abrikoser og ferskner. Skræl frugten og skær den i tynde skiver og stænk dem eventuelt med lidt af den i øvrigt anvendte vin.
Kan fryses. Holdbarhed: 2 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Budding

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her