Logo

Farseret svinemørbrad og jordbær i sangria

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farseret svinemørbrad og jordbær i sangria

 

Fyld en svinemørbrad med fars og server den med flødestuvede sølvbeder og sommerens nye kartofler. Til dessert har vi lagt friske jordbær i sangria, så det smager af sydlige himmelstrøg.

 

Farseret svinemørbrad med sølvbeder

Arbejdstid: 1 time Stege/kogetid: ca. 40 min. Kødet er fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Farseret svinemørbrad og jordbær i sangria, så halver opskriften.

 

# Ingredienser til Farseret svinemørbrad med sølvbeder:

1 svinemørbrad (afpudset)

250 g hakket svinekød

1 tsk salt og friskkværnet peber

2 spsk hvedemel

1 æg

2-3 skalotteløg (fintrevne)

2-3 tsk hakket rosmarin, oregano eller salvie

1 dl mælk (evt. fløde)

 

Flødestuvede sølvbeder:

1 sølvbede (delt i stilke og blade)

2½ dl piskefløde

1 usprøjtet citron (fintrevet skal og saft)

 

Tilbehør:

nye kartofler

evt. tynde skiver ristet brød

*

 

Sådan laver du Farseret svinemørbrad med sølvbeder:

Tænd ovnen på 185 °C.

Skær en lomme hele vejen ned igennem svinemørbraden.

Rør det hakkede kød med salt og peber, til det er sejt.

Tilsæt mel og æg og rør godt.

Tilsæt løg og krydderurter og gradvist mælk, til konsistensen er blød, men ikke for flydende.

Fordel farsen i lommen på svinemørbraden og læg den med farsen nedad på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.

Krydr kødet med salt og peber og sæt fadet i ovnen i ca. 40 min., til farsen er gennemstegt (75 °C målt med stegetermometer).

 

Flødestuvede sølvbeder: Kog stilkene 3-4 min. i letsaltet vand, tilsæt bladene og kog videre i 2 min.

Lad sølvbederne dryppe af.

Kog piskefløden ind til 1 dl og tilsæt sølvbederne med citronsaft.

Smag til med salt og peber og drys med citronskal.

Server farseret svinemørbrad med sølvbeder, kartofler og evt. ristet brød.

 

 

Jordbær i sangria

Til dessert har vi lagt friske jordbær i sangria, så det smager af sydlige himmelstrøg.

Arbejdstid: 15 min. Trækketid: 2-3 timer Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Farseret svinemørbrad og jordbær i sangria, så halver opskriften.

 

# Ingredienser til Jordbær i sangria:

2 dl rødvin

1 stykke kanelstang

1 spsk sukker

2 dl appelsinsaft (friskpresset)

750 g jordbær

12 isterninger

Pynt: 1 appelsin (skiver)

*

 

Sådan laver du Jordbær i sangria:

Varm rødvinen op, til den er fingervarm, tilsæt kanel knækket i stykker og rør sukker i lagen.

 

Lad den trække et par timer, si den og tilsæt appelsinsaft.

Skyl jordbærrene, tør dem og nip dem.

Skær bærrene i halve eller de største i kvarte og mariner dem i sangriaen 1 times tid.

Fordel desserten i portionsglas, tilsæt isterninger og pynt med appelsinskiver.

 

Farseret svinemørbrad og jordbær i sangria


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradspid med ovnbagte kartofler og tomatsalatMørbrad er hurtig og lækker grillmad. Server den som små bøffer på spyd med en salat af...
• Mørbradbøffer og risdessert med appelsinMørbradbøffer er hurtige at lave og smager skønt i selskab med glaserede rødbeder. Det...
• Mørbrad med æbler og sveskerForloren and er en herlig og fyldig efterårsret. Det er simpelthen svinemørbrad fyldt med...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os