Logo

Fasan, farseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasan, farseret 

 
Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 50 min. Stegetid: 50 min. Svær at lave. Høj pris.  (4 personer)

 
# Ingredienser til Fasan, farseret:
1 stor fasan (ca. 1½ kg)
80 g smør
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn

 
Fasanbouillon:
fasanskroget
20 g smør
4 dl vand
1 lille gulerod
1 lille løg
1 estragonkvist

 
Fars:
300 g magert kalvekød
leveren fra fasanen
1 løg
2 skiver daggammelt franskbrød
5 cl hvidvin
5 cl fløde
1 æg
salt og peber
*
Sådan laves Fasan, farseret:
1. Gør fasanen i stand og udben den, se Fasan.

 
Fasanbouillon:
2. Hak skroget i mindre stykker med en skarp tung kniv.
Brun det i smørret sammen med de rensede, delte grønsager.
Hæld vandet ved sammen med estragonkvist, salt og peber.
Lad det koge 30 min. under låg. Si bouillonen.

 
Fars:
3. Skær skorpen af franskbrødet med en skarp kniv.
Skær franskbrødet i tern, læg dem i en skål og hæld hvidvin og fløde over.

 
4. Hak kalvekødet 2 gange gennem kødhakkeren. Hak leveren med en skarp kniv.
Riv løget og rør det i kød/levermassen sammen med det udblødte franskbrød.
Tilsæt salt og peber og rør til sidst ægget i.

 
5. Sy fasanen sammen fra halsen og ned langs ryggen, så der dannes en pose.
Fyld farsen i fasanen og sy til forneden.
Tryk farsen på plads, så fasanen genvinder faconen.

 
6. Smelt smørret i en gryde og brun fasanen på alle sider.
Drys med salt og peber. Tag fasanen op.
Hæld bouillonen i gryden og kog den op.

 
7. Læg fasanen på risten over bradepanden. Hæld bouillonen ved.
Sæt fasanen i en 170 °C varm ovn i ca 50 min.
Dryp med stegeskyen.
Stik i fasanen. Saften skal være klar (og ikke rosa), så er farsen også gennemstegt.

 
8. Tag fasanen ud og dæk den med folie og et viskestykke.
Lad den hvile i 10 min., inden den skæres ud.

 
9. Skær lårene af. Fjern tråden og skær fasanen i skiver.
Si stegeskyen, kog den op og server den til.

 
Tips: Fasanen kan fyldes med svampefars, se Agerhøne, svampe farseret.
Fasanen kan farseres uden udbening, men så skal farsmængden nedsættes med 1/3.
Den parteres så efter stegning og farsen skæres i skiver og serveres til.

 
Se flere opskrifter med Fasan
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her