Logo

Flødeboller med hindbær-orangeskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flødeboller med hindbær-orangeskum

 
# Ingredienser

50 g vand

125 g sukker

1 vaniljestang

60 g glukosesirup

75 g æggehvider (evt. pasteuriserede)

1 tsk salt

¼ økologisk appelsin, revet skal af + 2 spsk saft

15 g (ca ½ dl) frysetørrede hindbær (købes i specialbutikker)

30 kammerjunkere

300 g mælkechokolade, smeltet/tempereret

evt. frysetørret hindbær, til drys
*

 
Sådan gør du
1. Hæld vand, sukker (gem 1 spsk), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.

 
2. Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 °C
(til massen er tyknet til sirup og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken).
Pisk imens æggehviderne stive med salt og det resterende sukker.

 
3. Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elpisker).
Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned
(det tager op til 10 min. piskning, så hav tålmodighed).

 
4. Rør 2 spsk appelsinsaft sammen med de frysetørrede hindbær.
Pisk skummet sammen med appelsinskal og frysetørrede hindbær, og kom det i en sprøjtepose
(evt. med glat tyl).

 
5. Sprøjt forsigtigt skum ud på alle kammerjunkerne, så det former en høj top.
(Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn).

 
6. Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig
(det bliver fastere, jo længere de står).

 
7. Overtræk flødebollerne med chokolade.
Det gøres nemmest ved at smelte ekstra chokolade og dyppe flødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.

 
8. Drys evt. med pynt, og lad chokoladen størkne inden servering.

 
Tips:
Brug andre typer frysetørrede bær, fx solbær, eller lakridspulver til at give smag i skummet.
Bag evt selv kammerjunkerne - se opskrift HER

 
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her