Logo

Gåsebryst i portvinsmarinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gåsebryst i portvinsmarinade

 
Du får her en nem opskrift på ovnstegt gåsebryst med lækker skysauce. Gåsebryst er en delikatesse uden lige. Det er super nemt at lave.
Til 4 personer. Marineringstid: 2-4 timer. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 50 min. Kan fryses, men forringes

 
# Ingredienser
brystfileter fra 1 gås på 4-5 kg
salt

2 dl bouillon (evt. af terning)


Marinade:
1 løg
2 dl tør portvin
4 hele peberkorn
1 blegselleristilk

 
* Tilberedning
1. Skær et snit langs brystbenet og skær fileterne af på begge sider, så tæt ind til skroget som muligt.

 
2. Læg kødet i en skål med skindsiden opad.
Tilsæt portvin, hele peberkorn, snittet blegselleri samt pillet og delt løg.
Lad kødet marinere heri 2-4 timer.

 
3. Lad kødet dryppe godt af og læg det med skindsiden opad i et ovnfast fad eller lille bradepande. Drys kødet med lidt salt og hæld halvdelen af marinaden samt halvdelen af bouillonen i fadet.

 
4. Steg gåsebrystet i en 200 °C varm ovn i knap 1 time.

 
5. Hæld skyen over i en gryde og tilsæt resten af den siede marinade samt bouillonen.
Kog det igennem og smag til.
Jævn eventuelt skyen med en meljævning eller med smørbolle.

 
6. Serveres med små kogte kartofler, en salat samt skysaucen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 13.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her