Forret. Arbejdstid: 30 min. Afkøling: et par timer. Middelsvær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Gåselevermousse:
250 g frisk gåselever, evt. delvis andelever
2 dl god kalvefond
Endvidere:
1 dl piskefløde
salt og peber
*
Sådan laves Gåselevermousse:
1. Befri leveren for årestammer og galde aftegninger.
2. Læg leveren i en gryde i den kolde kalvebouillon, kog
langsomt op og lad den snurre under låg i ca. 8 min., den skal være rosa
indeni.
Lad den svale i suppen.
3. Hæld fonden fra leveren gennem en sigte ned i en
kasserolle, og kog den ind for god varme uden låg, til der er ca. 1 dl tilbage.
4. Kom halvdelen af fløden i og kog endnu 5 min.
Lad det blive koldt, hurtigst i koldt vandbad.
5. Passer leveren gennem en sigte eller purér den i
blenderen.
6. Bearbejd den med en ske i en skål, til massen er tæt og
ensartet, bedst i vandbad med isterninger i. Den skal være glat og fast.
7. Bland fløde-fonden i lidt efter lidt til god, fast
konsistens.
8. Krydr med salt og peber og bland til sidst den resterende
fløde i.
Stil moussen koldt, til den skal spises.
Anret moussen som »æg« med en varmtskyllet dessertske, og
server papirtynde skiver ristet brød til. Evt. også lidt strimlet salat af
ønsket type, dryppet med sherryvineddike.
Tips: Moussen kan pyntes med lidt finthakket (dåse) trøffel.
Den kan også tilsmages med 1 spsk cognac eller 2 spsk portvin. Det skal i, før
den sidste fløde tilsættes. Den sidste halve dl fløde kan øges til 1 hel dl
piskefløde, der piskes til skum og røres i moussen. Se også Fond, lys.
Gåselevermousse, nem:
Steg gåseleverne rosa i lidt smør på en pande. Tag dem af og
steg et finthakket skalotteløg. Lad leveren blive kold. Blend den eller hak den
en gang gennem kødhakkemaskinen. Gnid leverpureen sammen med 150 g smør, lidt
ad gangen, til massen er ensartet. Bland løgterningerne i. Smag til med lidt
portvin eller cognac og sæt levermoussen koldt mindst 2 timer. Form »æg« med en
ske og rul dem i hakket (dåse)trøffel. Server som herover.
Se flere
opskrifter med Gås
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------