Logo

Grove trekanter med hørfrø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove trekanter med hørfrø

 
Nyd de grove boller som tilbehør til varm mad eller brug dem til sandwich.
Arbejdstid: 25 min. Hævetid: min. 45 min. Koge/bagetid: 20 min. Fryse-egnede. (10 stk)

 
# Ingredienser til trekanter med hørfrø:
2½ dl vand
75 g knækkede hvedekerner
75 g knækkede rugkerner
2½ dl koldt vand
25 gær
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
400 g hvedemel
3 spsk hørfrø
*

 
Sådan laver du trekanter med hørfrø:
Giv vand og de to slags kerner et opkog og lad dem simre 5 min.
Hæld dem over i en stor skål og lad dem afkøle 15 min.
Tilsæt iskoldt vand, så temperaturen kommer under 37 °C.
Rør gæren ud i kernerne og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt og lad den hæve tildækket ca. 30 min.

 
Ælt dejen let igennem og form den til en lang pølse (50 cm).
Tryk den flad (ca. 10 cm bred) og del den i 10 trekanter.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 250 °C.

 
Pensl brødene med vand, drys med hørfrø og bag dem ca. 15 min.
Tjek, om de er gennembagte, og lad dem køle af på en rist.

 
TIPS: Skal de fryses, så pak bollerne i fryseposer, mens de endnu er lune.
Er du ikke til hørfrø, så brug en anden slags frø eller kerner.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her