Logo

Harefilet i portvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Harefilet i portvinssauce

 
Her får du opskriften på en saftig stegt harefilet eller haremørbrad, der er kombineret med råstegte kartofler, små stegte tomater er en herlig efterårsret
Til 2-3 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
2 harefileter og/eller haremørbrad
salt og peber
50 g smør

2½ dl piskefløde
2 tsk edelsüss paprika
1 dl portvin

 
* Tilberedning
1. Gnid harefileterne med salt og peber og brun dem let i smør på alle sider.
Hæld fløden i og drys med paprika.

 
2. Steg under låg i ca 15 min.
Hæld portvinen i og lad det lige koge igennem.

Tag fileterne op af gryden og skær dem i pæne skrå skiver.
Kog saucen godt igennem.

3. Server råstegte kartofler, små stegte tomater og en grøn salat til.

 
Harebøffer
Skær ribben, for- og bagbens yderste led af og knæk ryggen indvendigt 2-3 steder, så er det nemmere at skære haren for.
Læg haren i en skål og hæld så meget skummetmælk på, at haren netop er dækket heraf.
Lad den stå koldt til næste dag.

 
Skær hver filet ud til bøffer som drysses med salt og peber og lidt knust enebær.
Steg dem 2-3 min. på hver side.
Kog panden af med lidt bouillon og piskefløde.

Lad det koge sammen ganske kort og smag evt. til med lidt rødvin eller tør portvin.
Server denne sauce til hare bøfferne sammen med råstegte kartofler og tyttebærsyltetøj.




Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her