Logo

Hareragout med bacon og svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hareragout med bacon og svampe 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time Kogetid: ¾-1 time Kogetid, bouillon: 1 time. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet.  4 personer.    

 
# Ingredienser til Hareragout med bacon og svampe:
1 ung hare (renset vægt ca 1,5 kg)
75 g smør
2 løg
2 gulerødder
4 spsk hvedemel
3 dl rødvin
4 dl harebouillon

 
Endvidere:
250 g små champignon
25 g smør
4 skiver bacon
20 perleløg (evt. frosne)
1 dl piskefløde
salt og peber

 
Harebouillon:
ben fra ryg og hals vand
40 g smør
1 løg
1 gulerod
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 tsk salt
*
Sådan laves Hareragout med bacon og svampe:
1. Gør haren i stand. Se Hare.


2. Skær kødet fra ryg, bove og køller.

 
Harebouillon:
3. Hug halsen i mindre stykker med en tung, skarp kniv.

 
4. Pil og hak løget.
Skræl guleroden og skær den i mønter.

 
5. Brun de delte hals- og benstykker i smørret i en gryde.
Tilsæt løg og gulerod og lad dem brune med et par min.
Hæld så meget vand ved, at kødet netop er dækket.
Tilsæt timian, laurbærblad og en anelse salt og lad bouillonen koge under låg en times tid. Si den.
Kog den ind for god varme uden låg, til der er ca 4 dl.
Smag endeligt til med salt.

 
6. Skær kødet i mundrette stykker.
Pil og hak løgene.
Skræl gulerødderne og skær dem i mønter.
Smelt smørret gyldent i en stegegryde og brun kødstykkerne på alle sider.
Tag dem op.
Brun løg og gulerødder.
Rør hvedemelet i og spæd med rødvin.
Lad det koge igennem.
Tilsæt harebouillon. Lad saucen koge ca 5 min.

 
7. Læg de brunede kødstykker i gryden.
Dæmp varmen og lad retten snurre under låg 30-40 min.

 
8. Tag eventuelt kødstykkerne op og si saucen. Læg dem tilbage.
Det er ikke nødvendigt af hensyn til smagen, men ser finere ud.

 
9. Skær rodskiven af champignonerne.
Skyl dem kort og koldt og tør dem straks.
Del store champignoner en gang. Pil perleløgene.

 
10. Smelt 25 g smør gyldent på en pande og rist champignonerne et par min.
Læg dem på en tallerken og drys let med salt.

 
11. Steg baconskiverne sprøde på panden.
Læg dem på en tallerken sammen med champignonerne.
Rist miniløgene et par min. i baconfedtet.

 
12. Læg løgene i gryden til kødet.
Hæld fløden ved og lad retten snurre uden låg et par min.
Smag til med salt og peber.
Hæld ragouten i et varmt (ragout)fad.

 
13. Del baconskiverne i mindre stykker og fordel dem sammen med champignonerne over retten.
Server straks med tagliatelle eller »penne«, små nudler, små hvide kartofler til.
Rønnebærgelé hører efteråret og retten til.

 
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hare

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 10.567 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her