Logo

Hyldebærsuppe med sprøde kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebærsuppe med sprøde kager

 

En lun eller varm hyldebærsuppe er en efterårsklassiker. Suppen kan serveres med kammerjunkere. Vi har bagt små sprøde kager krydret med kardemomme.

4 personer. Er I kun to Hyldebærsuppe med sprøde kager, så halver opskriften. Arbejdstid: 30 min. Bage/kogetid: 20 min.

 

# Ingredienser til hyldebærsuppe med sprøde kager:

Sprøde kardemommekager (ca. 40 stk.):

275 g hvedemel

2 tsk stødt kardemomme

½ tsk bagepulver

125 g smør

125 g sukker

½ dl piskefløde

1 æg

 

Hyldebærsuppe:

8 dl hyldebærsaft

1 spsk citronsaft

1 spsk kartoffelmel

1 spsk vand

*

 

Sådan laver du hyldebærsuppe med sprøde kager:

Bland mel, kardemomme og bagepulver.

Smuldr små stykker koldt smør i melblandingen, og tilsæt sukker.

Saml dejen med fløde og sammenpisket æg.

Tril dejen til tynde pølser, del dem i små stykker, og tril dem til kugler på størrelse med pebernødder.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne i ovnen ved 175 °C i ca. 20 min.

Afkøl på bagerist. og opbevar i en kagedåse.

 

Bring hyldebærsaft og citronsaft i kog i en gryde.

Rør kartoffelmel ud i koldt vand.

Tag gryden af varmen, og rør jævningen i.

Suppen må ikke koge efter kartoffelmeljævningen er rørt i.

 

Server hyldebærsuppen med sprøde kardemommekager (eller færdigkøbte kammerjunkere).

 

Hyldebærsuppe med sprøde kager Rigtig mormormad uden alt for mange dikkedarer. Det smager bare godt og fremtryller gode minder. Opskrift bedst i test - 5 kokkehuer

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her