Logo

Kalkun med efterårsgrønt og isdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalkun med efterårsgrønt og isdessert


Hovedretten er en amerikanskinspireret ret med kalkun, sødkartofler, pekannødder og tranebær. Desserten er nem: Køb en god is, og server med frisk frugt.

 

Kalkunbryst med mos af søde kartofler og grønkålsdrys

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 1 time

 

# Ingredienser til kalkunbryst med mos af søde kartofler:

1 stk kalkunbryst (750 g)

salt og friskkværnet peber

3-4 kviste frisk rosmarin

2-3 kviste frisk timian

4-6 friske laurbærblade

150 g tørsaltet bacon

2 dl hvidvin eller vand 750 g sødkartofler

25g smør

2-3 spsk citronsaft

Grønkålsdrys:

2-3 blade frisk grønkål 75 g pekannødder

50 g syltede tranebær

*

 

Sådan laver du kalkunbryst med mos af søde kartofler:

Krydr kødet på alle sider med salt og peber.

Læg friske krydderurter i et jævnt lag på kødet, og læg skiver af bacon ovenpå.

Bind stegen med bomuldssnor, og læg det i et ovnfast fad med vand.

Steg i 1 time ved 175 °C, til centrumtemperaturen (målt med stegetermometer) er 65 °C.

Lad stegen hvile i 10 min.

 

Kalkun med efterårsgrønt og isdessert

 

Skræl sødkartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre.

Hæld kogevandet fra, og mos dem med et piskeris.

Tilsæt smør, og smag til med salt og citronsaft.

 

Skyl grønkålen, og hak den fint.

Bland kålen med pekannødder og tranebær.

Skær kalkunstegen i tynde skiver, og server med mos af sødkartofler og grønkålsdrys.

 

Kalkun med efterårsgrønt og isdessert

 

Isdessert med frisk frugt

4 personer. Arbejdstid: 20 min.

 

# Ingredienser til isdessert med frisk frugt:

200 g blå og grønne vindruer

2 modne pærer

1 appelsin

1 liter is (evt. flere slags, prøv fx havtorn og pistacie)

3-4 spsk pistacienøddekerner

2 spsk chokoladespåner eller hakket mørk chokolade

*

 

Sådan laver du isdessert med frisk frugt:

Skyl pære og druer.

Skær pæren i små stykker uden kernehus, og udsten evt. druerne.

Bland frugten med frisk appelsinsaft, og fordel den i 4 portionsskåle.

Læg kugler af is i skålene, og drys med hakkede pistacienødder og chokolade.

---

 

Se flere dejlige desserter her

Se flere 2-retters menuer her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet kalkunsteak med grillede majskolberNem og fedtfattig grillmad: kalkunbryst i en lækker marinade med dild, mynte, basilikum,...
• Stegte kalkunlårKalkun er fedtfattig og mindst lige så skøn som kylling. Du finder masser af lækre...
• Græsk kalkunKalkun er et let og magert alternativt til and. Så gør som vores engelske naboer, og nyd...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!