Logo

Kalkunschnitzel og baba med rom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalkunschnitzel og baba med rom

 

Baba med rom, Baba au rhum, er en kage af sød gærdej, som skal trække med en lage af rom. Det er en rig, velsmagende og fyldig dessert

 er en kage af sød gærdej, som skal trække med en lage af rom. Det er en rig, velsmagende og fyldig dessert, så derfor har vi valgt en let hovedret med fjerkræ og grønsager.

 

Kalkunschnitzel med grønsager

4 personer. Er I kun to Kalkunschnitzel og baba med rom, så halver opskriften. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 20 min.

 

# Ingredienser til Kalkunschnitzel:

4 kalkunschnitzler (store skiver kalkunbryst)

2 spsk hvedemel

salt og friskkværnet peber

1 kg nye grønsager (fx gulerødder, majroer og forårsløg)

15 g smør

½ spsk + ½ spsk olie

1 potte citronmelisse

Tilbehør: pillekartofler og evt. citron

*

 

Sådan laver du Kalkunschnitzel:

Vend schnitzlerne i hvedemel krydret med salt og peber.

Rens grønsagerne, og skær dem i mindre stykker.

Steg kødet på en pande med smør og olie ved middelgod varme i 6-7 min. på hver side, til det er gennemstegt.

Kog grønsagerne i letsaltet vand med olie, til de er møre, men sprøde ca. 5 min.

Lad dem dryppe af i et dørslag, og drys med citronmelisse.

Server schnitzlerne med grønsager, kartofler og citron.


 

Baba med rom og frisk frugt

8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 45 min. Hviletid: mindst 6 timer.

 

# Ingredienser til Baba med rom og frisk frugt

Dej:

25 g gær

1 dl mælk

2 æg

50 g sukker

225 g hvedemel

50 g blødt smør

 

Romlage:

2 dl vand

300 g mørkt rørsukker (eller 150 g sukker + 150 g farin)

3 dl brun rom

 

Tilbehør: frisk frugt (fx ananas, vindruer og banan)

*

 

Sådan laver du Baba med rom og frisk frugt

Smuldr gæren ud i lunken mælk.

Tilsæt sammenpiskede æg og sukker, og rør gradvist melet i, til dejen er ensartet og lind.

Lad den hæve i 1 time.

Rør smørklatter i dejen, og hæld den i en smurt randform (½ liter).

Lad den efterhæve i 30 min.

Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min.

 

Kog vand og sukker, til det er opløst.

Lad det køle af, og bland med rom.

Prik baba'en i formen med en kødnål eller en strikkepind, og dryp romlagen over.

Lad kagen trække i mindst 6 timer og gerne til næste dag.

Vend baba'en ud på et fad, og anret med frisk frugt skåret i små stykker.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sojastegt kalkunbryst med ananassalatKalkunbryst er et flot, fast stykke lyst kød med en mild smag, der minder om kylling. Lad...
• Gratineret kalkun med skinkeFind lækre Kalkun opskrifter på Kogebog.dk. Se bl.a. favoritten med gratineret kalkunkød...
• Sprængt kalkun med grønsager og pæredessertDenne uges dessert er inspireret af den klassiske dessert "Pære Belle Helene", der er...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!