Logo

Kalvefrikassé og romfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalvefrikassé og romfromage


Kogt kalvekød og grønsager med sauce kaldes en frikassé eller stuvning, og serveret med kogte kartofler er det en traditionel dansk ret. Her er den tilberedt med sensommerens gode majs og bønner. Desserten er en dejlig fromage uden æg, serveret med sæsonens blåbær og brombær.

 

Kalvefrikassé

4 personer. Er I kun to Kalvefrikassé og romfromage, så halver opskriften. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time

 

# Ingredienser til Kalvefrikassé:

750 g kalvebov eller -tykkam

1 tsk groft salt

1 løg

2 laurbærblade

2-3 kviste frisk timian

2-3 majskolber eller 250 g majskerner

 

Sauce:

50 g smør

50 g hvedemel

7 dl kødsuppe

1½ dl piskefløde

2 spsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør: pillekartofler grønne bønner persille

*

 

Sådan laver du Kalvefrikassé:

Skær kødet i terninger, læg dem i en gryde, og dæk dem med koldt vand.

Tilsæt salt, og giv det et langsomt opkog.

Skum urenheder fra overfladen væk, og tilsæt hakket løg, laurbærblade og timian.

Lad kødet simre i ca. 45 min. under låg, til det er mørt.

Fjern laurbærblade og timiankviste.

 

Træk bladene af majskolben, og skær majskernerne af med en kniv.

Hæld dem i gryden, og kog videre i 5 min., til de er tilpas møre.

Hæld suppen fra, og si den.

 

Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Pisk gradvist suppen i, og kog i ca. 5 min.

Tilsæt fløde, og kog saucen igennem.

 

Vend kød, løg og majs i saucen, og smag til med salt og peber.

Server kalvefrikasséen med friskkogte kartofler og bønner, og drys med hakket persille.

 

Romfromage med brombær og blåbær

5-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: mindst 1 time.

 

# Ingredienser til Romfromage med brombær og blåbær:

1½ dl brun rom

3 blade husblas

2½ dl piskefløde

½ stang vanilje

75 g flormelis

 

Tilbehør: 250 g brombær og blåbær

*

 

Sådan laver du Romfromage med brombær og blåbær

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.

Tag husblassen op af vandet, og knug vandet ud.

Læg husblassen i en skål med 1 dl rom, og sæt skålen i en gryde med varmt vand, til husblassen er smeltet.

Tag skålen op, og lad blandingen køle lidt af.

 

Pisk fløde og vaniljekorn til blødt skum, og tilsæt flormelis.

Rør husblasblandingen i skummet i en tynd stråle.

Hæld straks romfromagen i portionsglas, og sæt dem i køleskabet i ca 1 time, til de er stivnede.

Server romfromage med blåbær og brombær på toppen, og hæld lidt rom på ved servering.


Se flere 2-retters menuer her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvesteg og crème brûléeEn kalvesteg i ovnen, den passer sig selv. Serverer den med en cremet sennepssauce og...
• Lasagne og vandbakkelser med frugtLasagne er blevet en rigtig klassiker i mange danske hjem. Vi bringer en god opskrift, der...
• Kalvesteg og crème brûléeEn kalvesteg i ovnen, den passer sig selv. Serverer den med en cremet sennepssauce og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!