Logo

Kantareller, flødestuvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kantareller, flødestuvede 

 
Forret Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Kogetid i alt: ca 15 min. Let at lave. Høj pris. (Som forret: 4 personer. Som tilbehør: 6 personer ) 

 
# Ingredienser til Kantareller, flødestuvede
500 g friske kantareller
30 g smør
½ spsk maizenamel
3-4 dl (piske)fløde fra Thise eller Naturmælk
salt og hvid peber
evt. 1 spsk tør sherry eller citronsaft
*
Sådan laves Kantareller, flødestuvede
1. Skær det nederste af kantarelstokkene og børst svampene rene med en blød børste.
Skyl dem kun under rindende vand, hvis de er meget snavsede, og tør dem let i et viskestykke.
Del de største svampe.

 
2. Smelt smørret i en gryde og vend kantarellerne heri et par min.

 
3. Rør maizenamelet glat med lidt af fløden, og rør jævningen sammen med den resterende fløde, før den hældes over kantarellerne.
Vend og rør i stuvningen, til den begynder at koge, og lad den koge for svag varme uden låg nogle min.
Smag til med salt og peber. Og eventuelt sherry eller citronsaft.
 

Tips: Bruges stuvningen som forret, kan den anrettes på nyristet brød eller sammen med Butterdejssnitter eller i en vol-au-vent, se Høne i vol-au-vent.
Ønskes stuvningen tykkere, kan melet til jævningen øges.
Herefter er den særdeles egnet i usødede pandekager, krustader eller tærter.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kantarel

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her