Logo

Lammebov, farseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammebov, farseret 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 50 min. Stegetid: ca 1¼ time. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.  

 
# Ingredienser til Lammebov, farseret
1 lammebov (ca 1½ kg)
Fars:
250 g hakket lammekød
2 skiver (daggammelt) hvidt brød
1 dl fløde
150 g champignon
1 løg
1 fed hvidløg
20 g smør
1 æg
1 rød peberfrugt
1 bdt persille
1 kvist timian
salt og peber

 
Sauce:
2½ dl vand eller lys bouillon
1 spsk konc. tomatpuré
1 dl fløde
1 tsk maizenamel
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
Ovnfast fad
*
Sådan laves Lammebov, farseret
1. Lammebov kan købes udbenet, ellers gør slagteren det gerne.
Husk at få benet med. Eller udben den selv, se Lammebov, udbening af.
Lad eventuelt skaftet blive på af hensyn til faconen.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
Fars:
2. Skær skorpen af brødet og smuldr det, hæld fløden over og lad det stå 10 min.

 
3. Rens champignonerne og hak dem groft.
Pil løg og hvidløg og hak dem.
Svits alle tre dele i smør, til væden er fordampet.
Lad blandingen afkøle.

 
4. Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær den i små terninger.
Skyl og hak persille og timian.

 
5. Bland det udblødte brød med hakket lammekød, champignon-løg blanding, æg, peberfrugt, persille, timian og salt og peber.

 
6. Fordel farsen i den lomme, der er i kødet efter udbeningen.
Luk omkring fyldet med kødnåle eller sy for åbningen med ufarvet bomuldsgarn.

 
7. Læg lammeboven (og benet) i et ovnfast fad.
Brun boven midt i ovnen 20 min. Dæmp varmen til 175 °C.

 
8. Rør vand (bouillon) og tomatpuré sammen og hæld det i fadet, når varmen er dalet (ellers fordamper det øjeblikkeligt).
Steg kødet færdigt, ca 1 time.
Et stegetermometer skal vise 65 °C.
Lad boven hvile tildækket mindst 10 min.

 
Sauce:
9. Si skyen over i en gryde og varm den op.
Pisk fløde og maizenamel sammen og rør det i.
Varm atter op, og lad saucen koge et par min.
Smag til med salt, peber og eventuelt mere tomatpuré.

 
Anretning:
10. Befri boven for kødnåle eller bomuldsgarn.
Skær den i skiver på tværs med en skarp kniv.
Skær ikke for tynde skiver, de skiller nemt ad.
Læg dem på et varmt fad eller server boven på skærebrættet.
Server saucen til.

 
Tips: Server boven med Kartoffelselleripuré, Broccoliterrine eller Annakartofler og fx Bønnespiresalat, kinesisk eller Courgette-tomatfad.
Retten kan forberedes i god tid til og med punkt 6.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her