Logo

Muldvarpeskud på bordet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Muldvarpeskud på bordet

 

Muldvarpeskud var en favoritdessert i 1950'erne. Nu kunne man endelig få chokolade efter krigen, og piskefløden til flødeskum kunne købes i små flasker hos mælkemanden eller i mejeriet. Før var man henvist til bageren for at købe det færdige flødeskum.

Et muldvarpeskud består i dessertverdenen af svesker, creme, flødeskum og chokolade. Desserten anrettes i mormors bedste glasskål og nydes på havens græsplæne, her har vi dog som variation anvendt portionsskåle.

Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer.  

 

# Ingredienser til Muldvarpeskud:

450 g svesker med sten

3 dl vand

85 g sukker

50 g mandler

 

Creme:

2 æggeblommer

3 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

2½ dl fløde 9% eller 13%

1 stang vanilje

 

Pynt:

2½ dl piskefløde

100 g chokolade

*

 

Sådan laver du Muldvarpeskud:

Kog sveskerne 5 min. i vand tilsat sukker og lad dem køle af.

Skold og smut mandlerne.

Læg en smuttet mandel i hver sveske i stedet for stenen.

 

Creme: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i.

Bring fløden i kog med de udskrabede vaniljekorn samt vaniljestangen.

Hæld den kogende fløde i æggemassen, mens der piskes.

Hæld tilbage i gryden og pisk cremen over varmen til den næsten når kogepunktet cremen må ikke koge, så skiller den.

Fisk vaniljestangen op.

 

Pisk fløden til let skum.

Top sveskerne op i en skål eller i portionsskåle.

Fordel cremen over og derpå flødeskum.

Drys med revet chokolade på toppen.

 

Se flere dejlige desserter her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 18.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her