Logo

Nakkekam, helstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nakkekam, helstegt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 5 min. Stegetid: 1¼-1½ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
4 personer.

 
# Ingredienser til Nakkekam, helstegt
1 kg nakkekam uden spæk
salt og peber
smør

 
Endvidere:
ca vand
1 spsk hvedemel
evt. ovnfast fad
*
Sådan laves Nakkekam, helstegt
1. Befri kødet for overflødigt fedt.
Sæt evt. ovnen på 200 °C.

 
2. Varm smørret i en stegegryde og brun kødet på alle sider.
Nu kan det krydres med salt og peber, tilsættes vand og steges færdig under låg ved svag varme 1¼-1½ time.
Eller det kan anbringes i et ovnfast fad sammen med vand (evt. bouillon), krydres med salt og peber og stege lige så længe i ovnen.
Suppler med vand/bouillon, hvis der fordamper for meget.

 
3. Tag kødet op af gryden eller ud af ovnen, dæk det til og lad det hvile 8-10 min, før der skæres af det.

 
4. Kog gryden eller fadet af med det resterende vand.
Hæld skyen i en lille gryde, lad den stå et øjeblik.
Skum den for eventuelt fedt, kog den op.
Rør melet glat med lidt koldt vand og pisk det i.
Lad saucen koge et par min. og smag endeligt til med salt og peber.
Server den til.

 
Tips: Pillekartofler er almindeligt tilbehør, men også Kartoffelfad med tomater og basilikum, Kartoffelsalat, varm, med bacon eller Kartofler, stuvede smager godt til.
Og grønsager som broccoli, Jordskokker, gratinerede og Julesalat, braiseret samt Fennikel med tomater og svampe klæ'r retten.
Kødet kan gnides med (knust) hvidløg og krydres med krydderurter, fx rosmarin eller merian og basilikum, før stegningen.
Når stegetiden svinger, er det, fordi nakkekam fra specialopdrættede grise er tykkere end nakkekam fra bacongrisen.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Nakkekam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her