Logo

Pasta - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pasta - info 

 
Opskrifterne i denne sektion viser dig, hvordan du laver tilfredsstillende, lækre portioner.af alsidig, økonomisk og nærende pasta. Da der er mere end 150 variationer af pasta, har vi valgt de mest populære faconer, såsom fettuccine, skaller, linguine og lasagneplader. Med trin for trin forklaringerne og de hjælpsomme hvordan fotografier vil du opdage, at pasta er godt tilbehør til supper, salater og gryderetter. Pasta er også en fantastisk hovedret, når en velsmagende sauce hældes over.

 
KOGNING AF PASTA

 
Tør pasta: For hver 450 g tør pasta bringes 4-6 liter vand i kog.
Tilsæt 2 tsk salt hvis det ønskes.
Tilsæt pastaen gradvist så vandet tillades at komme i kog igen.
Vandet hjælper med at cirkulere pastaen så det koger jævnt.
Rør hyppigt for at forhindre pastaen i at klistre sammen.
Begynd at teste om de er møre ved den mindst anbefalede tid på pakkens anvisning.
Pasta skal være "al dente" - mør og alligevel fast, ikke grødagtig.
Hæld straks pastaen til afdrypning i en si for at forhindre overkogning.
Det bedste resultat opnås ved at hælde sauce over med det samme når pastaen er afdryppet.
Hvis saucen ikke er færdig, så kom smør eller olie over sådan at pastaen ikke klistrer sammen.
Gem tør ukogt pasta på et tørt og køligt sted.

 
Frisk pasta: Hjemmelavet pasta tager mindre tid at koge end tør pasta, undtagen at der skal testes for mørhed efter 2 min.
Frisk pasta kan holde sig i flere uger i køleskab eller det kan fryses i op til 1 måned.
To grundlæggende teknikker for forberedelse af frisk pasta, i hånden og på maskine, er forklaret i opskriftssektionen.

 
UDSTYR
Pasta maskine: En pastamaskine med hånddrejende rulle er meget brugbar ved æltning og rulning af pastadej, ved skæring af bånd (fettuccine og reder er sædvanligvis inkluderet) hjælper den med at skære pastaen jævn.
Elektriske maskiner ælter også dejen, imidlertid vil pastaen mangle spændstighed modsat den håndlavede dej, og maskinerne er meget dyre.
Frugtkniv: En skarp kniv med et tyndt 7,5 - 10 cm langt blad som bruges til at skrælle og skære frugt og grønsager, og til at skære og hakke krydderurter.
Nyttekniv: En skarp kniv med et tyndt 15 - 20 cm langt blad. Den bruges til de samme formål som frugtkniven, men det længere blad kan sørge for bedre indflydelse.
Chefkniv: En skarp kniv med et bredt 15 - 25 cm langt blad. Den bruges til hakning og skæring af store, tykke stykker.

 
TIDSBESPARENDE RÅD
• Planlæg at tilberede en ekstra portion af din favorit pastasuppe eller sauce.
Hæld den i en fryseboks i portionsstørrelse og frys den ned.
Tø den op og opvarm den til en middag i sidste minut eller til en hurtig frokost.

 
• Lasagne, manicotti og fyldte skaller er perfekte portioner.at tilberede og fryse til en anden gang.
Prøv at fryse en gryderet i enkelt-portioner til dage hvor et hurtigt måltid er nødvendigt.
Varm den til serveringstemperatur i en mikroovn eller i en almindelig ovn.

 
• Når du koger pasta så tilsæt lidt ekstra i det kogende vand, så du har rester. Hvis du ønsker det, kan du vende lidt olie i pastaresterne for at forhindre, at de klistrer sammen.
Brug almindelige pastarester som grundlægger eller som tilbehør til salater, supper, sideretter og gryderetter.
Pastaresterne kan simpelthen gemmes i en plasticpose i køleskabet i op til tre dage.
Frisk op på pastaen ved at lade koldt eller varmt vand løbe over det, afhængigt af hvordan du ønsker at bruge det.
Pasta kan også fryses og opvarmes i kogende vand eller mikroovn for at få en friskkogt struktur og smag.

 
• Bland rester af kød, fjerkræ, fisk og grønsager med dine favorit-pastaformer og en simpel sauce, så har du et hurtigt nyt måltid.

 
• 125 ml ukogt pasta af makaronitypen vil fylde 250 ml når det er kogt.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.809 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her