Logo

Pastinak - Pastinaca sativa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastinak - Pastinaca sativa 

 
Pastinak er en hvidgul rodfrugt og en af vore kendteste suppeurter. Den ligner persillerod, men dels er smagen forskellig, dels formen: pastinakken har en hul fure foroven ved stilkefæstet, hvor persilleroden nærmest buer udad. Pastinakken kan være kortere eller længere kegleformet og ses også næsten rund.


Før brugtes den alene som suppeurt, specielt uundværlig i gule ærter, nu bruges den som enhver anden grønsag, som tilbehør, i pureer, souffleer, stuvninger m.m.
Den skal skrælles tyndt og har bedst af at vente i koldt vand, fordi den kan mørkne ved for langvarigt møde med luften.

 
Sæsonen for danske pastinakker er vinterhalvåret, dvs. september-maj. Pastinak kan fryses efter blanchering, men smag og konsistens forringes. Kortest muligt er bedst.
Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Pastinak

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her