Logo

Peach Melba - den lette og friske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Peach Melba - den lette og friske

 

Den originale peach melba, er baseret på sukkerkogte ferskner, men her i den friske variant, er den anderledes frisk, og knap så sød.

Til 4 personer på 10 minutter.

 
# Ingredienser
2 ferskner
250 g hindbær, friske
4 spsk sukker
4 kugler vaniljeis
*

 
Fremgangsmåde
Del de 2 ferskner og fjern stenene.
Skær en lille flade under bunden på hver halv fersken, så den står stabilt, medmindre du vælger at anrette i et glas.
Blend hindbærrene med sukkeret, til det er opløst.
Hæld puréen gennem en sigte, så kernerne sies fra.
Anret hver halve fersken med en kugle vaniljeis med hindbærpuré på toppen.

 
Energi pr person: 191 kcal. Protein 1 g. Kulhydrater 21 g. Fedt 3 g. Fedtenergi23 %

 
Peach Melba - den lette og friske 

Den originale Pêche Melba er en klassisk dessert. Den blev skabt i 1893 af den franske kok Auguste Escoffier på Savoy Hotel i London til ære for den australske sopran Dame Nellie Melba. Den er lavet af sukkerkogte kolde ferskener med vaniljeis dækket af en let sødet hindbærpuré smagt til med kirsch. (aldrig mandelskiver)

 
Opskrift: I en gryde med kogende vand kommes ferskner der er ridset i top og bund, de skal kun skoldes et øjeblik, før de kommes i iskoldt vand. Pil herefter skindet af fersknerne, del dem i to og fjern stenen. Fyld nyt vand i gryden tilsæt, sukker og vaniljestang hvor marv/korn er skrabet ud (skal bruges til isen). Fersknerne pocheres til de er gennemsukrede. Afkøles i lagen.

 
Se flere dejlige opskrifter med is HER

Se alle de bedste opskrifter med Fersken

Se flere opskrifter med Dessert


Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her