Logo

Quenelles de Brochet med sauce Nantua

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quenelles de Brochet med sauce Nantua


Spændende opskrift på Quenelles de brochet med sauce Nantua - fransk fiskeret lavet af gedde. Prøv opskriften her og lav en god og meget lækker middag.

4 personer. Arbejdstid: måske et par timer.

 
# Ingredienser til Quenelles med sauce Nantua
500 g renset geddekød (uden skind og ben)
choux-dej (lavet af ¼ dl vand, lidt salt, 10 g smør, 15 g hvedemel, ½ æg)
2 æggehvider
1¼ dl piskefløde
lidt muskatnød
salt og peber


Sauce Nantua:
45 g smør
½ løg
½ gulerod, finthakket
250 g krebs eller fjordrejer (med skal)
½ spsk cognac
½ dl hvidvin
2½ dl fiskefond
bouquet garni
1½ dl piskefløde
10 g hvedemel
lidt cayennepeber
evt tomatpuré
*

 
Sådan laver du Quenelles med sauce Nantua:
Lav først choux-dejen:
Vand, smør og salt koges op.
Tag gryden af varmen, tilsæt melet og rør kraftigt med en træske.
Lad blandingen køle lidt af og rør ægget i.

 
Hak geddekødet i en foodprocessor i et minut.
Tilsæt 1 tsk salt og blend videre 1 minut. 



Pisk æggehviderne og bland det i geddeblandingen.
Pisk fløden i lidt ad gangen og krydr med peber, muskatnød og evt mere salt.

Pisk dej og fiskeblanding sammen.
Lav 12 fiskeboller formet som æg og pocher dem i fiskefond eller saltet vand.


Sauce Nantua:
Smelt 10 g smør i en gryde.
Sautér løg og gulerødder og krebs heri til de er røde (et par minutter).
Hæld cognac på og flamber.
Tilsæt vin, fond, bouquet garni, salt og peber og lad simre 8-10 min til krebsene er højrøde.
Tag krebsene op og fjern skaller og tarmstreng.
Blend skallerne med lidt af væske fra gryden og hæld dem tilbage i gryden og lad det småsimre i 10 min.


Sigt blandingen i en fin sigte og pres al saft og kraft ud af skallerne.
Smelt det sidste smør i en gryde og pisk melet i til det skummer, men det må ikke blive brunt!

 
Hæld skaldyrssuppen i, kog op under konstant omrøring til saucen tykner.
Skru ned for varmen og lad det småsimre i 10-15 min til den har reduceret lidt.
Tilsæt fløden og kog op.
Tilsæt lidt cayennepeber, og evt lidt tomatpuré, hvis saucen er lidt bleg.
Smag til med salt og peber.

 
Anret 3 varme quenelles på en tallerken, hæld sauce over og pynt med krebsehaler og frisk grønt - purløg eller dild og et meget lille drys cayennepeber.



INFO: Nantua sauce er en klassisk fransk sauce bestående af en Béchamel-saucebase, fløde, krebsesmør og krebsehaler Det er opkaldt efter byen Nantua, der er kendt for sine krebs, og udtrykket à la Nantua bruges i klassisk fransk køkken til retter, der indeholder krebs.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.769 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her