Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Saltning: 10 min. Koge- og trækketid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til
Rødfisk, pocheret
1-2 rødfisk (ca 1 kg)
salt
Kogelage:
1 løg
1 gulerod
4 dl vand
1 dl hvidvin
1 kvist timian
1 bdt persille
1 laurbærblad
1 tsk salt
4 hele peberkorn
*
Sådan laves Rødfisk, pocheret
1. Skrab fisken for slim og skæl.
Rens fisken og skær evt hovedet af, det er stort og fylder meget
i gryden.
Skyl og tør fisken, se Fisk,
rensning af.
Lad fisken trække med salt ca 10 min. Skyl og tør den.
Kogelage:
2. Pil løget og skræl guleroden. Skær grønsagerne i skiver.
Kom alle ingredienserne, plus evt fiskehovedet, i en gryde og
kog det sammen et kvarters tid.
Lad kogelagen blive kold, hurtigst i koldt vandbad.'
3. Si kogelagen over i en stor (fiske)gryde, hvis det er en stor
rødfisk.
Læg rødfisken(e) i og bring atter lagen i kog.
Læg låg på og lad fisken pochere ved svag varme ca 20 min.
Lagen skal ikke koge, den må kun lige skælve omkring kogepunktet.
4. Tag gryden fra varmen og lad fisken stå i kogelagen ca 5 min.
Tag fisken op med en hulske og læg den på et varmt fad, evt med
en tøjserviet/viskestykke foldet let omkring, så fisken holder sig tør og varm.
Tips: Server små faste pillekartofler og fx Grønt smør, Citronsauce, legeret eller
Champignonsauce
til.
Rødfiskefilet. pocheret:
Fileter 1 kg rødfisk, se Fisk, filetering.
Kog ben og hoved af i vand og hvidvin tilsat grønsager, se kogelagen
herover.
Si lagen og kom den tilbage i gryden.
Læg fileterne i gryden og lad dem pochere ved svag varme under
låg 5-6 min.
Lad rødfiskefileterne trække et par min. i lagen.
Fiskehandleren fileterer gerne fisken, husk at få skrog m.m.
med til kogelagen.
Køber man fileterne færdige, skal de bare pochere i den kogelage,
der er angivet til
Rødfisk, pocheret.
Se alle de bedste opskrifter med Rødfisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------