Logo

Svampegullasch med kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svampegullasch med kartoffelmos

 
Gullaschen har fået ekstra fyld af sæsonens friske svampe. Rester er gode til at vende i en portion friskkogt pasta. Dejlig gryderet der kan spises hele året
Arbejdstid: 30 min. Kogetid 45 min. Gullaschen er fryseegnet. 4 personer

 
# Ingredienser til Svampegullasch med kartoffelmos:
500 g svampe, fx champignoner, østershatte, shiitake, kejserhatte og bøgehatte
2 røde snackpeberfrugter
2 løg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
500 g oksekød i terninger
2 spsk olie
2 tsk paprika
4-5 dl vand
2 tsk majsstivelse
salt og peber

 
Kartoffelmos:
1½ kg kartofler
50 g smør
1-2 dl mælk
½ tsk friskrevet muskatnød
salt og peber
*

 
Sådan laver du Svampegullasch med kartoffelmos:
Rens svampene og skær dem i mindre stykker: champignoner og
shiitake i kvarte, østershatte i strimler, kejserhatte i skiver og bøgehatte bare løsnet ved roden.

 
Rens snackpeberfrugterne og skær dem i terninger.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skyl og hak persillen.
Brun kødet i olien i en stor gryde.
Tilsæt løg og svampe og svits dem med, til svampene er brune.
Tilsæt hvidløg og peberfrugter og svits dem med et par min.
Tilsæt paprika og kom vand ved, så det akkurat dækker.
Lad retten simre i 45 min.

 
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i store terninger.
Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en kartoffelstamper eller en stor gaffel.
Rør blødt smør og lun mælk i mosen, til den har en blød konsistens.
Smag til med muskatnød, salt og peber.

 
Jævn saucen med majsstivelse opløst i ½ dl vand.
Kog igennem og smag evt. saucen til med ekstra paprika, salt eller peber.
Server gullaschen med kartoffelmos og et drys hakket persille.

 
Svampegullasch med kartoffelmos Kogebog.dk er madkursus og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her