Logo

Tapas, små retter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tapas, små retter 

 
Tapas, små retter, appetitvækkere, hors d'oeuvres, håndmadder - uanset hvilken benævnelse du bruger, gør disse velsmagende lækkerbiskener meget mere end bare stille den værste sult inden middagen. Faktisk betyder ordet hors d'oeuvres "udenfor hovedmåltidet" - de lægger op til det måltid der følger. Disse delikate appetit-forhøjere alene er alsidige nok til at sørge for festligt underhold til et åbent hus, tilfredsstille en stærk lyst til midnatsguf eller bare vække appetitten til en forfriskende forret.

Hvordan du end beslutter dig for at servere dem, er appetitvækkerne ment som en nydelse både for gæsterne og kokken. Forberedelsen af dem behøver ikke være overvældende. Nogle enkle, ligefremme planlægninger kombineret med trin for trin instruktionerne i denne sektion vil hjælpe til at bevare kokkens ro og skabe en afslappet, festlig atmosfære.

 
Når du serverer appetitvækkerne før et måltid, så husk på at de skal vække appetitten, ikke tilfredsstille den. En eller to at vælge imellem skulle være tilstrækkeligt, regn med fem til syv portioner pr. person.
Forbered opskrifter der i sammensætning, temperatur og smag modsvarer det måltid der følger. For eksempel vil et koldt hors d'oeuvre af skaldyr være en forfriskende forret før en hovedret med roastbeef eller steak. Men hvis du planlægger en etnisk middag, og du gerne vil skabe en
mindeværdig begyndelse koordinerer du med en appetitvækker fra samme land.
Mange mennesker foretrækker at servere forretten før gæsterne sidder ved middagsbordet, fordi det
giver kokken tid til at lave de sidste forberedelser til middagen. Men forretter som suppe og marinerede salater bør altid serveres, når gæsterne sidder ved bordet.

 
Til et cocktailparty eller åbent hus arrangement, hvor appetitvækkere bliver serveret som "hovedbegivenheden", bør du planlægge en variation af snacks og små måltider, hvor noget solidt og mættende er inkluderet. Husk også at jo længere anledningen varer jo mere vil dine gæster spise. Beregn ti til tolv portioner pr. person som minimum. Kolde appetitvækkere såsom dips og marinerede grønsager bør laves adskillige timer forinden, helst dagen før, fordi deres smag virkelig forbedres med tiden. Nogle varme appetitvækkere kan laves længe før og simpelthen opvarmes lige inden servering, mens andre bør laves i sidste minut. Vær sikker på at du har køkkenhjælp. hvis det er nødvendigt for at give disse afgørende detaljer den opmærksomhed de fortjener. Hvis dine appetitvækkere skal stå på bordet i adskillige timer, er det vigtigt, for sikkerhedens skyld, at opretholde serveringstemperaturen.


Appetitvækkere som bør forblive kolde, fx rejecocktail, bør serveres på et fad sat over knust is.
Varme appetitvækkere, fx kødboller, bør flyttes direkte fra ovnen eller komfuret til en varmeanordning, såsom fyrfadsvarmer eller fonduesæt. Lav en balance mellem varme og kolde appetitvækkere og sørg for variation i smag og sammensætning, fra krydret og fyldigt til let og forfriskende. Og husk på, at ved et stort selskab med begrænset siddeplads påskønner gæsterne håndmadder og små portioner med ikke alt for dryppende saucer.

 
Ved servering af hors d'oeuvres ligger en del af det sjove i præsentationen. De smukke farvefotografier af alle retterne giver dig nogle i øjenfaldende ideer til at lægge sidste hånd på værket.
En enkelt buket af små blomster eller en håndfuld friske urter skaber en farverig pynt på alt fra en enkel flettet kurv til et formelt sølvfad. En anden mulighed for pynt er at vælge en ingrediens fra opskriften, og som prikken over i'et at lægge de flotteste stykker øverst på retten.

 
Skab din egen menu af appetitvækkere med de lækre opskrifter fra Kogebog.dk. En fest for den tabte fodboldkamp eller et åbent hus arrangement i ferien er blot nogle få muligheder.


Afhængigt af størrelsen og længden af festen ønsker du måske at supplere din menu med en delikat
bakke eller en let dessert.
Med uret fra øverst til højre: Stærke og honningsøde kyllingevinger, Kammuslinger, Spinat-oste trekanter, Kold skaldyrs-lasagne med krydderost.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter

 

Se alle de bedste opskrifter med Natmad

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.575 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her