Logo

Stegt klipfisk med chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt klipfisk med chili 

 
Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Stegt klipfisk fra Catalonien
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus tid til iblødsætning og stegning

 
# Ingredienser
250 g klipfisk med skind, men uden ben
¾ dl olie
5 fed hvidløg
½ rød chili
½ sammenpisket æg

 
* Tilberedning
1. Lad fisken stå i blød, helt dækket af vand, i 2-3 dage i køleskabet.
Udskift vandet en eller to gange om dagen.
Derefter skal fisken dryppe godt af.

 
2. Olien varmes langsomt op i en stor gryde.
Hvidløgsfeddene skrælles, skæres i tynde skiver og steges let i den.
Chilien skylles, skæres i tynde ringe og steges med.

 
3. Hvidløgsskiverne tages op og stilles til side.
Læg fisken i den meget varme olie med skindsiden nedad og steg den i 3 minutter.
Skub hele tiden lidt rundt på fisken under stegningen.

 
4. Fisken steges på samme måde på den anden side.
Kom 1 spsk vand ved og lad det hele simre under låg i 15 minutter.
Så tages fisken og chilien op, og fisken skæres i stykker.

 
5. Varm olien op igen.
Pisk ægget med en håndmikser, til det skummer.
Hæld langsomt olien fra gryden i og bliv ved med at piske, til det bliver til mayonnaise.

 
6. Fordel mayonnaisen over fisken.
Server den, pyntet med de stegte hvidløgsskiver og chilien.

 
Pr. portion ca 242 kcal/1014 kj. 13 g protein, 21 g fedt, 1 g kulhydrat

 

Se alle de bedste opskrifter med Tapas

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her