Logo

Valnøddescones

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnøddescones

 

Hemmeligheden ved vellykkede hjemmelavede engelske scones er, at dejen ikke må æltes. De våde ingredienser vendes i de tørre og herefter bearbejdes dejen let i skålen, indtil den er samlet, og alt melet er opsuget. Server de lækre valnøddescones med ahornglasur som eftermiddagskage eller til luksus-morgenmaden.

12-16 stk. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 18 min. Fryse-egnet uden glasur

 

# Ingredienser til Valnøddescones:

125 g valnødder

125 g havregryn

200 g hvedemel

3 tsk bagepulver

¼ tsk salt

125 g koldt smør

1 æg

1½ dl fløde 9%

½ dl ahornsirup

 

Glasur:

50 g flormelis

2 spsk ahornsirup

*


Sådan laver du lækre til Valnøddescones: 

Tænd ovnen på 220 °C.

Hak valnødderne groft og bland dem med havregryn.

Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen ca. 5 min.

Tag dem ud og lad dem afkøle.

 

Sigt mel sammen med bagepulver og tilsæt salt, havre og nødder.

Riv det kolde smør på den grove side af et rivejern og smuldr det i melet.

 

Pisk ægget let sammen med fløde og ahornsirup og hæld det i melet.

Saml hurtigt dejen og klap den ud til en ca. 2½ cm tyk plade på et meldrysset bord.

Skær dejen i trekanter eller firkanter eller udstik dem til cirkler eller hjerter.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen 12-15 min.

Stil dem til afkøling på en rist.

 

Glasur: Rør ahornsirup i en skål med sigtet flormelis og dryp glasuren over de afkølede scones.

 

Tips: Man kan udelade glasuren; pen si da dejen med sammenpisket æg (eller lidt fløde) og drys med sukker eller kanelsukker inden bagningen.

 

Opskriften kan bruges med andre nødder eller helt uden nødder som rene havrescones. Eller man kan erstatte nødderne med hakket chokolade, rosiner eller anden tørret frugt. De skal så ikke ristes, men blot vendes i melet.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.549 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her