Logo

Soufflé - let og lækkert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Soufflé - let og lækkert 

 
Der er ikke noget bedre end en høj og luftig soufflé. Soufflé kan serveres som forret, hovedret og som dessert.
Husk at ovndøren ikke må lukkes op i »utide« og aldrig i begyndelsen af bagetiden.
Server soufflé direkte fra ovnen -lad gæsterne vente på soufleen - aldrig omvendt.

 
Soufflé, grundopskrift
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Bagetid: ca. 40 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser:
2 spsk smør
4 spsk hvedemel
1½ dl mælk
1½ dl fløde
4 æg

 
* Tilberedning:
1. Smelt smørret, rør melet i og spæd med mælk og fløde.
Lad »stuvningen« koge igennem:
Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.

 
2. Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen.
Rør godt efter hver.

 
3. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i soufflémassen.

 
4. Kom souffleen i en form med høje, lige sider eller lav høje papirsider, se billedserien.

 
5. Bag souffleen på nederste rille ca. 40 min ved 175 °C.
Åbn ikke ovndøren de første 20 minutter af bagetiden.
Server souffléen direkte fra ovnen.

 
Soufflé, enkel
Lav souffleen efter grundopskriften og smag den til med salt og peber.
Server souffleen med en god skaldyrsstuvning eller grønsagsstuvning og evt. lune flûtes.


Soufflé - let og lækkert 

Soufflé
1. Smelt smørret, rør melet i, så det er godt blandet.


Soufflé - let og lækkert 

2. Tilsæt mælk og fløde og rør til landingen er jævn.
Lad den koge igennem.


Soufflé - let og lækkert 

3. Tag blandingen fra varmen og lad den afkøle.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.


Soufflé - let og lækkert 

4. Tilsæt evt. krydderier og
fyld fx fisk, kød, grønsager, frugt, skaldyr eller ost.


Soufflé - let og lækkert 

5. Pisk æggehviderne så stive, at skålen kan vendes på hovedet.
Vend dem forsigtigt i soufflémassen.


Soufflé - let og lækkert 

Souffléformen
1. Brug en souffléform eller anden form med høje, lige sider.
Lav evt. en »krave« af pergamentpapir.


Soufflé - let og lækkert 

2. Lad papiret gå nogle cm over formens kant og bind med bomuldsgarn.
Pensl form og papirkrave grundigt.


Soufflé - let og lækkert 

3. Hæld souffléblandingen i formen, så snart æggehviderne er vendt i.
Fyld kun ¾ op.


Soufflé - let og lækkert 

4. Tag den færdige soufflé ud af ovnen, den må ikke udsættes for stød eller træk,
fjern forsigtigt evt. »krave« og server straks.

 
Vaniljesoufflé
Lav souffléen efter grundopskriften.
Tilsæt 2 spsk farin og kornene af 1-2 stænger vanilje eller 1½ spsk vaniljesukker.
Server souffleen med friske eller syltede bær.

 
Appelsinsoufflé
Lav souffleen efter grundopskriften, men tilsæt 2 spsk farin og saft og skal af 1 appelsin.

 
Citronsoufflé
Lav souffleen efter grundopskriften.
Tilsæt reven skal af 1 citron og saft af ½ citron samt 3 spsk farin.
 
Soufflé med frugt
Lav soufflédejen efter grundopskriften.
Fordel syltede pærer, æbler, ferskner, abrikoser, ananas eller kiwi i bunden af en smurt souffléform, kom dejen over og bag souffléen som ovenfor.
Server souffléen direkte fra ovnen og giv kold flødeskum til.

 
Ingefærsoufflé
Lav soufflédejen efter grundopskriften, men tilsæt ca. 2 spsk hakket, syltet ingefær, 2 spsk farin og lidt citronsaft.
En dejlig, let og luftig soufflé klar til servering.

 

Se alle de bedste opskrifter med Æg og Soufflé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her