Logo

Vildandepaté med salat og brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildandepaté med salat og brød


Når både jul og Mortensaften står for døren, og varmer vi op med opskrifter på vildandepaté.

Den er så lækker at den kan serveres hele året når du kan få vildandebryst.

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min. Fryseegnet. ca. 12 personer.

 

# Ingredienser til Vildandepaté med salat og brød:

400 g vildandebryst uden skind og ben

2 spsk olie

800 g hakket kalve- og svinekød

1½ spsk groft salt og friskkværnet peber

2 tsk knuste enebær

2 æg

2½ dl piskefløde

8 laurbærblade

200 g bacon i skiver

lidt smør til formen

Tilbehør: cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød

*

 

Sådan laver du Vildandepaté med salat og brød:

Dup andekødet tørt med køkkenrulle.

Varm olie på en slip let-pande og brun kødet på begge sider.

Krydr med salt og peber og tag kødet af panden.

 

Rør hakket kød sejt med salt, tilsæt knuste enebær og krydr godt med peber.

Pisk æggene sammen og rør dem i.

Tilsæt gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.

Lad farsen hvile i ca. 30 min.

 

Pensl en ovnfast form eller en sandkageform med smør.

Læg skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen.

Fordel laurbærblade og baconskiver på toppen af patéen.

Bag den i ca. 1 time ved 175 °C.

Kernetemperaturen skal være 80 °C (målt med stegetermometer).

Lad pateen køle helt af (gerne til næste dag) og server den i skiver med cornichoner, grøn salat og brød.

 

TIPS: Kan du ikke få vildandebryst, så prøv med almindelig andebryst - det er også godt.



 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her