Logo

Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli

 
Vildsvinesteg med rødvinssauce og rosenkål med bacon
4 personer. Er I kun to Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli, så halver opskriften. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: 2-3 timer.

 
# Ingredienser til vildsvinesteg med rødvinssauce og rosenkål med bacon:
750 g vildtsvinebov uden ben (eller svinenakkekam)
25 g smør
2 spsk olie
salt og friskkværnet peber
2-3 spsk hvedemel
½ flaske rødvin
4-5 porrer
½ knoldselleri
2 tsk enebær
2 laurbærblade

 
Baconstegte rosenkål:
16-20 stk. rosenkål
16-20 tynde skiver røget bacon
1 dl olie

 
Tilbehør: pillekartofler persille
*

 
Sådan laver du vildsvinesteg med rødvinssauce og rosenkål med bacon:
Brun kødet i smør og olie på en varm pande, krydr med salt og peber, og læg stegen i et ovnfast fad.
Drys mel på panden, og rør det ud i fedtstoffet.
Kog panden af med rødvin, og hæld den i bunden af fadet.
Læg stykker af porre, selleri i terninger, knuste enebær og laurbærblade i fadet, og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 2 timer, til kødets centrumtemperatur er 68 °C (målt med stegetermometer).

 
Si saucen over i en gryde, jævn den om nødvendigt, og smag til med salt og peber.
Gem urterne.

 
Rens rosenkålene, og kog dem i vand i 5 min.
Dryp dem godt af.
Læg en skive bacon stramt omkring hver rosenkål.
Steg dem i olie på en slip let-pande på alle sider, til baconen er sprød.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

 
Skær vildtsvineboven i skiver, og server med urter, rødvinssauce, baconstegte rosenkål og kogte kartofler.
Drys med hakket persille.

 
Trifli med svesker
4 personer. Er I kun to Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli, så halver opskriften. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer

 
# Ingredienser til trifli med svesker:
250 g tørrede svesker
3 dl recioto-vin, portvin eller koncentreret solbærsaft
12 makroner

 
Vaniljecreme:
2½ dl sødmælk
1 spsk majsstivelse
2 æg
40 g sukker
1 stang vanilje
½ dl piskefløde

 
Drys:
50 g mørk chokolade
*

 
Sådan laver du trifli med svesker:
Varm vinen op til kogepunktet, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede.
Lad dem trække i et par timer.
Pisk mælk, majsstivelse, æg, sukker og vaniljekorn sammen i en gryde, og bring det i kog under piskning.
Kog og pisk i 3 min., og hæld cremen i en skål til afkøling.
Pisk fløden til blødt skum, og vend det sammen med vaniljecremen.
Læg makroner i portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene.
Fordel cremen i portionsglassene, og drys med hakket chokolade.

 
INFO: Recioto della Valpolicella er en sød italiensk dessertvin fra Valpolicella i Italien.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 11.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her