 
 
   
Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Trækketid: 15 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Julesalat, marineret:
3-4 julesalat (400-500 g) 
Marinade:
1 dl olie 
¼ dl vineddike eller citronsaft 
½ tsk dijonsennep 
salt og peber 
*
Sådan laves Julesalat, marineret:
1. Befri julesalaten for de yderste blade, hvis de er
grimme, og skær rodskiven ud med et kegleformet snit. 
Skyl salaten kort under rindende, koldt vand. 
Salaten må ikke ligge i vand, så bliver den bitter. 
Snit salaten fint og fordel den i et halvdybt fad. 
 
2. Bland marinaden og hæld den over salaten. 
Lad den trække svalt et kvarters tid. 
Spis salaten til stegte kød- og fiskeretter. 
 
Tips: Erstat en julesalat med en pillet appelsin
skåret i smalle både inden for hinderne. 
Julesalaten kan også marineres i hele blade. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Julesalat
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------