 
 
   
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 30 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: ca 30 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 
   
# Ingredienser
til Surbrød uden surdej
1½ dl vand 
50 g gær 
3 dl yoghurt naturel 
1 spsk olie 
1 tsk salt 
2-3 spsk kommen 
650 g sigtemel (ca 11 dl) 
*
Sådan laves Surbrød uden surdej
1. Lun vandet let (35 °C) og opløs gæren heri. 
Tilsæt yoghurt, olie, salt og kommen. 
 
2. Rør sigtemelet i gærblandingen lidt efter lidt.
Ælt dejen glat og smidig på et melet bord. 
Stil dejen tildækket til hævning på et lunt sted i ca 45 min.
 
3. Ælt dejen igennem og form den til et rundt eller ovalt
brød. 
Stil brødet tildækket til efter hævning i ca 45 min. 
Sæt ovnen på 225 °C. 
Sigt et tyndt lag sigtemel over brødet, rids det let.
Bag det på næstnederste rille i ca 30 min. 
Det skal lyde hult, når man banker på det. 
Lad det afkøle på en bagerist. 
 
Tips: Brødet kan også pensles med sammenpisket æg og
drysses med kommen, før bagning. 
2 dl af melet kan erstattes af knækket rug eller hvede. 
Knækkede rug- eller hvedekerner skal overhældes med kogende
vand og stå ½ time, og brødets hævetid bør øges med 10 min, bagetiden med 5 min.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------