Logo

Poussiner, sprængte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Poussiner, sprængte 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 1 time. Saltning: 1-1½ døgn Kogetid: 40 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Poussiner, sprængte
4 poussiner (a ca )
Saltlage:
vand
groft salt (ca. )
1 spsk sukker

 
Endvidere:
½ porre
1 gulerod
1 stængel blegselleri eller ½ skive selleri
1 løg
5 hele peberkorn

 
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 porretop
1 laurbærblad
1 kvist timian
*
Sådan laves Poussiner, sprængte
1. Kog vandet op med salt og sukker.
Skum lagen og lad den blive helt kold.

 
2. Gå poussinerne efter for fjerposer og hals årer.

 
3. Læg fuglene i den kolde lage og læg let pres på, så fuglene holdes under lagen.
Lad dem stå køligt i lagen 1-1½ døgn.

 
4. Tag fuglene op af lagen og skyl dem koldt.
Læg dem i en gryde og dæk med koldt vand.

 
5. Bring vandet i kog og skum godt. Smag på vandet efter ca 10 min.
Er det for salt, må det delvis udskiftes til passende smag.
Tilsæt krydderurtebuketten.

 
6. Gør porre, gulerod, blegselleri (selleri) og løg i stand og del grønsagerne et par gange, før de lægges i gryden, sammen med peberkornene, til poussinerne.
Lad dem koge svagt under låg i ca 40 min, de skal være helt gennemkogte, så er låret let at løsne.
Server poussinerne varme eller kolde.

 
Tips: Spis persillevendte pillekartofler til, hvis de serveres varme. Og årstidens grønsager, gerne ledsaget af Peberrodssauce eller Flødepeberrod.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Poussin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her