Logo

Ribsgelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ribsgelé 

 
Tilbehør Syltning. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: 25-30 min. Afdrypning: mindst 4-6 timer. Let at lave. Lav pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Ribsgelé
1 kg ikke for modne ribs
sukker (knap ) pr. l saft
evt. konserveringsmiddel
Sylteglas
*
Sådan laves Ribsgelé
1. Skyl ribsene i koldt vand, det er ikke nødvendigt at ribbe dem.
Kom klaserne i en gryde sammen med vand.
Bring det langsomt i kog og kog ribsene under låg ved svag varme 15-20 min.

 
2. Lad saften dryppe af gennem et klæde eller en saft- pose mindst 4-6 timer, gerne til næste dag.
Har du ingen saftpose og stativ, kan klædet bindes om benene på en taburet, der er vendt.
Sørg for, at skålen, der sættes under, er stor nok.
Klem eller pres ikke, så bliver geléen uklar.

 
3. Mål saften og kom den i en ren gryde, undgå aluminium af hensyn til frugtsyren.
Tilsæt sukkeret og bring saften langsomt i kog uden låg.
Lad saften koge ca 10 min., til den kan bestå geléprøven:
Dyp en tør ske i saften og hold den så højt over gryden, at saften afkøles, idet den drypper ned fra skeen. Når den sidste dråbe på skeen bliver lang, er geleen færdig.

 
4. Tag straks geléen fra varmen, skum den og tilsæt konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen.

 
5. Hæld ribsgeléen på rene, varme glas og dæk dem med et rent viskestykke.
Bind glassene til, når geléen er helt kold, gerne næste dag.

 
Tips: Ribsgelé er velegnet som tilbehør til stegte kødretter og i de tilhørende saucer, specielt til vildt.
Ribsgelé bruges også i kager og tærter.
Ribsene skal være knap eller netop modne.
For modne ribs mangler pektin og dermed geleringsevne.
Hvis geléen ikke vil stivne, kan den koges op igen og tilsættes geleringsmiddel.
Følg anvisningen på emballagen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ribs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her