Logo

Grønsags-lasagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsags-lasagne 

Den italienske lasagne er blevet en populær ret i de fleste danske hjem. Her er en rigtig god variant med grønsager. Lasagnen er et fuldendt måltid - grønsagerne giver vitaminer og fibre, pastaen kulhydrater og i mælk og ost er der proteiner.

Forberedelse 1 time. Tilberedning 45 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
250 g forkogte lasagneplader
7 tomater
2 løg
1 bundt persille
250 g mozzarella
2 spsk olie
450 g frosne suppegrønsager i tern
1 spsk tørret oregano
salt og peber

 
SAUCE:
60 g smør
1 dl hvedemel
¾ l mælk
½ grønsagsbouillonterning
1 dl reven parmesanost

 
* Tilberedning
1. Skold, flå og hak tomaterne.
Pil løgene og hak dem fint. Hak persillen.
Lad mozzarellaen dryppe af og skær den i tern.

 
2. Opvarm olien i en gryde og steg løgene ved
god varme, til de er blanke.
Kom grønsager, tomater og persille i og lad det
hele stege under omrøring ca. 5 min.
Krydr med oregano, salt og peber
og lad blandingen svale af.

 
3. Lad smørret smelte i en gryde og pisk melet i.
Lad afbagningen koge uden at brunes, ca. 1 min
og pisk derefter mælken i lidt ad gangen, til du
har en blank og glat sauce.
Rør bouillonterningen i og lad saucen simre 5 min under låg.
Rør parmesanosten i.

 
4. Dæk bunden på et ovnfast fad med sauce.
Læg derefter lasagneplader, grønsagsblanding og
mozzarellatern lagvis i fadet.
Stryg et tyndt lag sauce over hvert lag.
Slut med sauce og mozzarella.

 
5. Stil lasagnen ind i en kold ovn og sæt den på 220 °C.
Bag i 45 min. Server med blandet salat.

 
Grønsags-lasagne:
Pr. portion: Energi: Kcal 872 = kj 3660
Kulhydrat 78 g Protein 41 g Fedt 44 g (45%) Fibre 9 g

 
Tips:


Grønsags-lasagne 

Variant på saucen:
Kør ½ dl parmesan, 2 fed hvidløg, 1 bundt
persille, 75 g nødder, 1 dl mel og ¾ l mælk
i en foodprocessor.
Varm op under omrøring og anvend som bechamelsauce.


Grønsags-lasagne 

Variant med friske grønsager:
Brun aubergine, champignon og løg i olie og 
anvend blandingen i stedet for frosne grønsager.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.990 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her