Logo

Friterede risboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Friterede risboller

 
Ris som en lækker hovedret? Denne originale måde at servere ris på må du simpelthen prøve.  Risbollerne passer fint som skovtursmad.


Forberedelse 45 min. Tilberedning 50 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
3½ dl (300 g) rundkornede ris
1 tsk salt pr. liter vand (til kogning)
100 g mager, lagret ost, fx Danbo
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
100 g pillede rejer
½ bundt dild
3 æg
rasp
1 nip cayennepeber og salt

 
DESUDEN:
fedtstof til fritering
køkkenrulle til afdrypning

 
* Tilberedning
1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Lad dem dryppe af i en si og blive helt kolde.

 
2. Riv osten.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.

 
3. Hak rejerne fint.
Skyl dilden og ryst den tør.
Nip bladene af og hak dem fint.

 
4. Læg ingredienserne i en skål og rør dem med risene.
Del 2 æg og rør blommerne + 1 helt æg i.
Tilsæt så meget rasp at massen bliver fast og formbar.
Smag til med cayennepeber og salt.

 
5. Opvarm fedtstoffet i en frituregryde.
Tril små kugler af rismassen, med let fugtede hænder.
Pisk æggehviderne let sammen i en dyb tallerken og
hæld rasp i en anden.
Dyp risbollerne først i æggehviderne og dernæst i raspen.

 
6. Friter bollerne gyldne i det hede fedtstof
Lad dem dryppe af og server dem lune.

 
SERVERINGSFORSLAG
Server cumberlandsauce, tomatchutney eller en blandet
salat til de sprøde boller.

 
Tips:


Friterede risboller 

I stedet for rundkornede ris kan man anvende basmatiris.
Kornene klæber lidt mere sammen, men har stadig tyggemodstand.


Friterede risboller 

Risbollerne passer fint som skovtursmad.
Bland risene med små bidder af tun fra dåse i
stedet for rejer. Lad tunfisken dryppe af først.

 
• Lad risbollerne løbe af på mange lag køkkenrulle - de suger mere fedt end man tror.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 427 = kj 1793
Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 23 g (48%) Fibre 1 g

 
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her